Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Love Actually

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Love Actually


1. Aρχικά ο σκηνοθέτης Richard Curtis δούλευε πάνω σε δυο ιδέες, μια για τον χαρακτήρα του Hugh Grant και μια για το χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Colin Firth. Όταν κατάλαβε ότι υπήρχαν πολλές ομοιότητες στις ιστορίες, αποφάσισε να τις συνδέσει σε μια ταινία. 


2. Τα πλάνα από το αεροδρόμιο του Heathrow στην αρχή και το τέλος της ταινίας είναι πραγματικά, καθώς ο σκηνοθέτης Richard Curtis είχε στείλει μια ομάδα από κάμεραμεν στο αεροδρόμιο για μερικές μέρες και αναζητούσαν σκηνές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην ταινία – πάντα με τη συγκατάθεση των παρευρισκόμενων. 

3. Ο Hugh Grant σιχαινόταν τη σκηνή του χορού, γιατί πίστευε πως δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο ένας πρωθυπουργός. 


4. Ο Andrew Lincoln έγραψε μόνος του τις κάρτες που έδειχνε στην Keira Knightley, κάτι που ζήτησε ο ίδιος από την παραγωγή, καθώς θεωρούσε πως είναι καλός ο γραφικός του χαρακτήρας. Παράλληλα, βέβαια, είχε αμφιβολίες για το αν έπρεπε να αναλάβει αυτό το ρόλο, καθώς πίστευε πως οριακά επρόκειτο για stalker. 

5. Η Emma Thompson φορούσε ειδικά ρούχα που της προσέθεταν βάρος, καθώς η ίδια είναι εξαιρετικά αδύνατη και έπρεπε για τις ανάγκες του ρόλου να φαίνεται πιο “γεμάτη”. 


6. Η λίμνη στην οποία κολυμπούν ο Colin Firth και η Lúcia Moniz είχε βάθος μόλις λίγα εκατοστά και οι ηθοποιοί έπρεπε να γονατίζουν για να φαίνεται ότι βρίσκονται σε βαθιά νερά. Τα κουνούπια τσίμπησαν πολύ άσχημα τον Firth και πρήστηκε ο αγκώνας του σε βαθμό που χρειάστηκε να δει το χέρι του γιατρός. 

7. Η σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Kris Marshall (Colin) κατά λάθος προσβάλλει την υπεύθυνη του catering ήταν αρχικά γραμμένη για το ρόλο του Hugh Grant στην ταινία Four Weddings and a Funeral. 


8. O γιος της Karen (Emma Thompson) και του Harry (Alan Rickman) ονομάζεται Βernard, όπως ο μπαμπάς του Rickman, που είχε πεθάνει όταν ο ηθοποιός ήταν πολύ μικρός. 

9. Ο Thomas Brodie-Sangster ήταν 13 ετών όταν έπαιξε στην ταινία τον Sam και δέκα χρόνια μετά ανέλαβε ξανά το ρόλο ενός 13χρονου, και συγκεκριμένα το ρόλο του Jojen Reed στο Game of Thrones


10. Επίσης, ο ίδιος ηθοποιός είναι ξάδερφος με τον Hugh Grant!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου