Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

❅ Baby it's cold outside ❅

EDITORIAL


Ξημέρωσε αισίως το τρίτο πρωινό του 2016 
και η μπλογκόσφαιρα επιστρέφει σιγά-σιγά στους συνηθισμένους της ρυθμούς 
και τα χειμωνιάτικα της τελετουργικά.

❅❅❅

Στο παρόν ιστολόγιο, η πρώτη ανάρτηση για τη νέα χρονιά 
δε θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό 
από τα κλασικά, πλέον, editorial για 
Καλημέρα.

Έξω το κρύο τσουχτερό και το χιονόνερο, με το οποίο μας ψεκάζει από τα ξημερώματα ο κάτασπρος ουρανός, αναζωπυρώνει τις ελπίδες για τα πολυπόθητα -έστω αργοπορημένα- λευκά Χριστούγεννα, εν τέλει.

Τεμπέλικο πρωινό σήμερα για την «πιτζαμωμένη μπλόγκερ»· ξαπλωμένη «στρωματσάδα» δίπλα στη φωτιά, στην αφράτη μου μαξιλάρα-ανάκλιντρο, σκεπασμένη με τη μαλακή, σχεδόν λούτρινη, κουβέρτα μου. Καθισμένη σε στρατηγικό σημείο, ώστε να μη χάνω στιγμή από τα μάτια μου το λευκό υετό που χορεύει έξω από το παράθυρό μου. Αγκαλιά με το λάπτοπ μου, στη μικρή χειμερινή «φωλιά» μου γράφω τις πρώτες μου λέξεις για το 2016. Το πρόγευμα μου κρατάει ώρες, με μπόλικα φλιτζάνια ζεστό σπιτικό latte και γλυκιές μπουκιές μυρωδάτων lebkuchen. 

Ο ώρες περνούν και μέσα στην παγωμένη βροχή σχηματίζονται χοντρές νιφάδες. Πάλλευκοι άγγελοι που χορεύουν νωχελικά με τη χειμωνιάτικη αύρα. Ίσως τελικά να ζήσουμε απόψε μια λευκή νύχτα.

Τέτοιες μέρες μου θυμίζουν ότι είμαι, πράγματι, παιδί του χειμώνα. Μου αρέσει ο κρύος καιρός, οι πλεκτές ζακέτες και οι χνουδωτές παντοφλο-μπότες. Μου αρέσουν τα ζεστά ροφήματα και τα πλούσια πρωινά. Μου αρέσει η μυρωδιά του πορτοκαλιού, της κανέλας και του ξύλου. Μου αρέσει η θαλπωρή της φωτιάς, ενώ η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος πέφτει υπό του μηδενός. Μου αρέσουν οι τεμπέλικες Κυριακές δίπλα στο τζάκι και το τριζοβόλημα της φλόγας που γλύφει τα νωπά ξύλα. Μου αρέσει η κακοκαιρία και η παγωμένη ατμόσφαιρα. Μου αρέσει η ησυχία που απλώνεται στην πλάση. Μου αρέσει η γλυκόπικρη μελαγχολία του χειμώνα. 

Οι νιφάδες πληθαίνουν. Η θερμοκρασία συνεχίζει την καθοδική της πορεία.Το χριστουγεννιάτικο όνειρό μου μού χαμογελά.

Μεσημέριασε. Τη θέση του καφέ παίρνει προσωρινά ένα πιάτο κοτόπουλο με κάρυ (αυτοσχεδιασμός με τα πρωτοχρονιάτικα αποφάγια στο φουλ!) για να επιστρέψει αργότερα ξανά δίπλα στη μαξιλάρα μου -φρέσκος, ζεστός και μοσχοβολιστός- καφές ως επιδόρπιο (και ανάσα μου, λατρεία μου, ζωή μου) ενώ ένα πιο γλυκό σοκολατένιο επιδόρπιο μέσα στην κουζίνα ψιθυρίζει το όνομά μου με σαγήνη, προσπαθώντας να με αποπλανήσει και να με συμπαρασύρει στην ακολασία.

Ένα βιβλίο μού χαμογελάει από το τραπεζάκι, δίπλα μου. Με ύφος συνωμοτικό, μού προτείνει να με απαγάγει και μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψουμε αγκαλιά στα πέρατα του κόσμου, σε ιστορίες που περιμένουν κάποιος να τις διηγηθεί. Οι ιστορίες θέλουν να τις διαβάζουμε. Μόνο έτσι αποκτούν ζωή.

Απόγευμα. Οι χιονονιφάδες εξαφανίστηκαν και ο ουρανός δακρύζει με παγωμένο χιονόνερο ξανά. Το κρύο καλά κρατεί. Η φωτιά συνεχίζει να ανάβει και να φωτίζει το ολοένα και σκοτεινότερο δωμάτιο. Σε λίγο ο λευκός ουρανός θα ντυθεί με το μαύρο πέπλο της νύχτας και τα άστρα του βορρά θα μας αφηγηθούν πολικές ιστορίες. Παραμύθια από χώρες όπου ο χειμώνας δεν κοιμάται ποτέ...

❅❅❅

Τεμπέλικη η σημερινή Κυριακή, τεμπέλικο και αμαρτωλό το πρωινό που μοιράζομαι μαζί σας σήμερα. Θερμιδική βόμβα, μα ό,τι πρέπει για παγωμένες ημέρες που ο οργανισμός μας αποζητά επιπλέον καύσιμα. Μία ακόμη εβδομάδα για φαγοπότι δίχως τύψεις έμεινε, άλλωστε, πριν επιστρέψουμε στην υγιεινή διατροφή και τους πρωτοχρονιάτικους στόχους μας.

Cheesy Bacon Eggs Cups
Κάποιοι κλαίνε και μόνο που το διαβάζουν…

Πηγή: rise.gr

Συνήθως για πρωινό έχουμε 1 από τα 3 υλικά του τιτανομέγιστου αυτού Cheesy Bacon Eggs Cups. Δηλαδή ή τυρί με κάτι ή μπέικον με κάτι ή αυγά με κάτι! Ή φετούλες τοστ με κάτι άλλο, αμέ! Αυτή τη φορά όμως το πρωινό μας θα περάσει σε άλλο level και θα γίνει transformer! Και τυρί και μπέικον και αυγό μαζί! Και όλα αυτά σε ένα, 3 σε 1, νοικοκυρεμένα!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 3 φέτες τοστ
- 6 αυγά
- 3 μεγάλες κουταλιές τριμμένου τυριού
- 6 φέτες μπέικον
- αλάτι και πιπέρι

Δείτε όλη τη διαδικασία εδώ.




Καλή χρονιά!

2 σχόλια: