Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Life imitates art

Ο Τιτανικός ξαναβυθίζεται

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί!!! Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το έργο έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν». Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Η κατασκευή του περιελάμβανε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γέμιζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Σίγουροι για την κατασκευή τους οι κατασκευαστές προέβλεψαν χώρο για 24 μόνο σωστικές λέμβους, αρκετές για να χωρέσουν 500 από τους 3000 επιβάτες! Αργότερα στο βιβλίο, μια ήρεμη απριλιάτικη νύχτα, ο Τιτάνας συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Μόνο 13 επιβάτες επέζησαν του ναυαγίου.

Το 1912 ο Τιτανικός θεωρείται επίσης ένα αβύθιστο θαύμα, χτισμένο πάνω σε 19 στεγανά. Ακόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν νερό δεν είναι αρκετά για να βυθιστεί. Μόνο 20 σωστικές λέμβοι περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό. Βυθίζεται κατά το παρθενικό του ταξίδι, τη νύχτα της 14ης Απριλίου, σωστά μαντέψατε, στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με παγόβουνο.

Οι συμπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές!

Μετά το πραγματικό ναυάγιο του Τιτανικού, ο Ρόμπερτσον ξανατύπωσε το βιβλίο του, με τίτλο «Το ναυάγιο του Τιτάνα». Έκανε κάποιες μικρές αλλαγές χωρίς βέβαια να αλλάξει την ιστορία και ειδικά τις πολύ περίεργες αυτές ομοιότητες

Πηγή: Ρerierga.gr

12 σχόλια:

  1. Κοίτα να δεις που επίτηδες γίνανε όλα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσσς θα πλακώσουν οι συνωμοσιολόγοι και άντε μετά να τους ξεφορτωθούμε χαχαχαχαχαχα :Ρ

      Διαγραφή
    2. Χααχαχαχαχχαααχαχαχαχαχχααχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχααχαχαχααχα έκλαψα :P

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      διάβασε καμιά μέρα κανένα μπλογκ συνωμοσιολόγων..κλάμα σε λέω χαχαχαχαχαχαχα :Ρ

      Διαγραφή
    4. Άσε ξέρω ένα παιδί και μου τα λέει σε συζήτηση όταν τύχει να βρισκόμαστε σε ίδια παρέα. Ντάξει στην αρχή του το έλεγα ξεκάθαρα ότι είναι υπερβολικός αλλά πλέον τον δουλεύω και κάνω ότι θέλω να μάθω περισσότερα για να έχω να γελάω :P (μουχαχαχαχαχαχαχα)

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα καλά κάνεις! εγώ ρε συ τόσο τραβηγμένη κατάσταση δεν έχω δει λάιβ -μόνο σε χρυσαύγουλα πέφτω, την τύχη μου μέσα!

      Διαγραφή
    6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ.....και αυτα μη νομίζεις...δικές τους θεωρίες συνομωσίας βγάζουν... :P

      Διαγραφή
    7. Ναι ρε συ, τα περισσότερα είναι και συνωμοσιολόγοι, συν τοις άλλοις :Ρ

      Διαγραφή
    8. Χαχαχαχα...δεν τους κόβει και πολύ μωρέεε

      Διαγραφή
    9. Κάτι για καλαμπόκι είχες πει... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    10. Χααχχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα καλαμπόκι να φάνε κοτέτσια ολόκληρα :P
      Χαχχααχαχχααχαχαα

      Διαγραφή
    11. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή