Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Χρόνια πολλά μαμά ♥

EDITORIAL

Χρόνια πολλά μαμά ♥

Το 1914 καθιερώθηκε να γιορτάζεται ετησίως, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, η Γιορτή της Μητέρας(την ιστορία πίσω από τη γιορτή μπορείτε να τη διαβάσετε σε παλαιότερο άρθρο του ιστολογίου)

Κάθε χρόνο παγκοσμίως, παιδιά όλων των ηλικιών(από 3 έως 103!) αφιερώνουν λίγες στιγμές για να εξομολογηθούν την αγάπη τους στη μαμά τους. Ένα φιλί, μια αγκαλιά, μια ζωγραφιά, ένα λουλούδι, δυο τρυφερά λόγια σε μια φωτογραφία για τους άτυχους, ένα ευχαριστώ... Όλα για τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή τους. Για τον άνθρωπο που τους έδωσε τα πάντα χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα. 

Κι επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη και κανείς δεν ξέρει πότε θα του δοθεί ξανά η ευκαιρία να δείξει στη μαμά του πόσα σημαίνει για εκείνον, αφήστε την μεμψιμοιρία για το πόσο τετριμμένη σας φαίνεται αυτή η γιορτή, αφιερώστε λίγα λεπτά και φέτος -πείτε τους έστω ένα "σ' αγαπώ". Σαν να είναι φέτος η πρώτη και η τελευταία φορά. 
Γιατί -δυστυχώς- θα έρθει η μέρα που θα είναι πλέον αργά. Μια μέρα όλοι θα τιμήσουμε τη Γιορτή της Μητέρας χωρίς τις μανούλες μας. Και τότε θα θέλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι κάθε χρόνο τους ευχόμασταν ανελλιπώς.


Να τις αγαπάτε τις μάνες σας ρε.


Μαμά, πεινάω
μαμά, φοβάμαι
μαμά, γερνάω, μαμά.
Και τρέμω να 'μαι αυτό που χρόνια ανησυχείς:
ωραία, νέα κι ατυχής.


Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!

2 σχόλια: