Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

All time favorite J.K.Rowling

Είμαι γενικά της άποψης πως διαβάζοντας ένα βιβλίο, είναι σαν να κάθεσαι αναπαυτικά σε μια βαθιά πολυθρόνα μαζί με τον συγγραφέα και σου διηγείται μια ιστορία. Όταν δε, έχεις διαβάσει μερικά βιβλία του ίδιου συγγραφέα και ανοίγεις ένα καινούργιο είναι σα να συναντάς έναν παλιό φίλο που σου αρέσει η παρέα του και χαίρεσαι που για άλλη μια φορά θα σου διηγηθεί μια πολύ τέλεια ιστορία. Πολλές φορές μάλιστα διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες του βιβλίου του χαμογελάς, καθώς το στυλ του σου φέρνει στο νου όμορφες αναμνήσεις, εκείνες τις στιγμές που διάβαζες το βιβλίο του και δεν μπορούσες να το αφήσεις από τα χέρια σου, που προσπαθούσες να μην κοιτάξεις παρακάτω στη σελίδα από την αγωνία σου και σκεφτόσουν «Θεέ μου πόσο τέλειο είναι αυτό το βιβλίο».


Υποθέτω λοιπόν, σαν μια απλή φανατική αναγνώστρια της J.K.Rowling ότι πρέπει να είναι πολύ τέλειος άνθρωπος, με πολύ συναρπαστικό χαρακτήρα και ζηλεύω τα παιδιά της που από μικρά θα άκουγαν μοναδικές ιστορίες για να κοιμηθούν. Η ανεξάντλητη φαντασία της, το χιούμορ της, η υπέροχη ατμόσφαιρα της Αγγλίας, οι ανατροπές που δεν μπορείς να προβλέψεις ποτέ, όλα μαζί συνθέτουν ένα καταπληκτικό πακέτο, αξιοζήλευτο θα έλεγα, και που δεν ξέρω αν θα βρεθεί ποτέ άλλος συγγραφέας να τη συναγωνιστεί.


Το μοναδικό στυλ της αποτυπώνεται στη πασίγνωστη επταλογία με την οποία μεγαλώσαμε, τον αξεπέραστο Χάρι Πότερ και την παρέα του:

1. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
2. Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά
3. Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
4. Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς
5. Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
6. Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ
7. Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου 


Είναι το είδος των βιβλίων που λατρεύεις να διαβάζεις ξανά και ξανά, που τρέχεις να πάρεις το επόμενο την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, και μάλιστα στα αγγλικά, είναι το τέλειο δώρο για έναν έφηβο (και όχι μόνο), είναι η καλύτερη συντροφιά όπου κι αν βρίσκεσαι και είναι σίγουρο πως δε θα νυστάξεις διαβάζοντάς το, ίσως μόνο να χάσεις επαφή με την πραγματικότητα. Είναι η ιστορία που εύχεσαι βαθιά μέσα σου να ήταν αληθινή και να μπορούσες κι εσύ να ζεις όλο το χρόνο στο Χόγκουαρτς, να έχεις τέλειους καθηγητές που δεν σου μιλάνε για μαθηματικά και φυσική, αλλά για μαγικά πλάσματα και μυστηριώδεις μάγους, να διαβάζεις στη βιβλιοθήκη (που έχει και απαγορευμένο τμήμα), να τρως στη μεγάλη τραπεζαρία παρέα με όλο το υπόλοιπο σχολείο, να επισκέπτεσαι το χιονισμένο Χόγκσμιντ τα Χριστούγεννα και να πίνεις βουτυρόμπυρα, να παρακολουθείς αγώνες κουίντιτς (και όχι ποδοσφαίρου!)... και μπορώ να συνεχίσω για πολλές γραμμές ακόμα!!!


Μετά το πέρας της σειράς η συγγραφέας συνέχισε να μας δίνει κάποιες μικρές δόσεις από τον κόσμο των μάγων με τα εξής βιβλία:


1. Οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου 


Είναι γνωστό κυρίως σε όσους έχουν διαβάσει 
και το τελευταίο βιβλίο της σειράς.


2. Φανταστικά ζώα και πού να τα βρείτε



Το βιβλίο που διδάσκεται από τον Χάγκριντ 
και περιλαμβάνει σημειώσεις των τριών πρωταγωνιστών.

Για το βιβλίο αυτό ανακοινώθηκε το 2013 πως θα γυριστεί νέα σειρά ταινιών με πρωταγωνιστή τον συγγραφέα "Νιουτ Σκαμάντερ"!!


3. Το Κουίντιτς ανά τους αιώνες


Ένα ακόμα από τα βιβλία που διδάσκονται στο Χόγκουαρτς 
και περιλαμβάνει σημειώσεις του Ντάμπλντορ.


Είχα ακούσει ότι εκδόθηκε ένα και μοναδικό τεύχος του βιβλίου «Η Ιστορία της Μαγείας» της Μπατίλντα Μπάγκσοτ και πως πουλήθηκε σε δημοπρασία με τα κέρδη να δίνονται σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο.

Επίσης ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 πως στην Αγγλία θα ανέβει θέατρο που θα διηγείται τα πρώτα χρόνια του Χάρι, όταν ζούσε σαν ορφανός κι απόκληρος στο σπίτι των Ντάρσλυ, κάτι σαν Χάρι Πότερ prequel δηλαδή (όχι όπως το περιμέναμε) που όμως ίσως πάει πάρα πολύ καλά και αποφασίσουν να το κάνουν κι αυτό ταινία να το δούμε κι εμείς!!!

Αυτά τα ολίγα είχα να μοιραστώ μαζί σας σχετικά με την αγαπημένη μου συγγραφέα που ελπίζω να τη φωτίσει ο Θεός να γράψει κι άλλα βιβλία το συντομότερο δυνατόν (φήμες λένε πως γράφει ένα 8ο βιβλίο αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα)!!!

Και σε όσους διαβάζουν τώρα για πρώτη φορά Χάρι Πότερ πραγματικά σας ζηλεύω! Καλή ανάγνωση :) 

Κάποια χρήσιμα site με νέα σχετικά με τον κόσμο του Χάρι Πότερ:



Μετά τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ, η αγαπημένη Ρόουλινγκ μπήκε στον τομέα της λογοτεχνίας ενηλίκων από το 2012 με το πρώτο της καθαρά (και κατά τη γνώμη μου αυστηρά) ενήλικο βιβλίο "Ένας ξαφνικός θάνατος" που διηγείται τη ζωή σε μια μικρή πόλη, ανάμεσα σε ένα πλήθος διαφορετικών χαρακτήρων και στο πώς επηρεάζονται μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός εξέχων μέλος της κοινωνίας τους. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν θα έλεγα ότι το λάτρεψα, σίγουρα όμως το θεωρώ εξαιρετικά καλογραμμένο και ξεχωριστό. Περισσότερα για το βιβλίο αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Το μεγάλο νέο του 2013 στο χώρο της λογοτεχνίας, ήταν πως προχώρησε στην έκδοση ενός ολοκαίνουργιου αστυνομικού βιβλίου τον Απρίλιο, με τίτλο "The Cuckoo's Calling", κάτω από το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Τον Ιούλιο έγινε η αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας και όλοι έσπευσαν να προμηθευτούν το πλέον πολυσυζητημένο βιβλίο της (κι εγώ μαζί!). Την παρουσίαση του βιβλίου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ και τη συνέντευξη της Ρόουλινγκ σχετικά με τη νέα σειρά αστυνομικών που μας υπόσχεται αλλά και την κίνησή της να εκδώσει βιβλίο μυστικά, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Ρόουλινγκ στις Μεγάλες Γυναίκες των Γραμμάτων

Γενικότερη βαθμολογία στο έργο της: ✰✰✰✰✰'

5 σχόλια:

  1. Το μόνο που λείπει από τη συλλογή μου είναι το "Κάλεσμα του Κούκου".
    Όλα τα άλλα τα έχω στη βιβλιοθήκη μου αν και ακόμα δεν εχω διαβάσει το "Ένας ξαφνικός θάνατος".

    Τα υπόλοιπα όμως που έχουν να κάνουμε τον αγαπημένο κόσμο του Harry Potter τα έχω χιλιο-διαβάσει. Ιδίως οι ιστορίες του Μπίτλ γιατί σε βάζουν περισσότερο στον κόσμο των μάγων για τα παραμύθια που διαβάζουν στα παιδιά τους , αλλά και το Fantastic Beasts έχει τις σημείώσεις που έγραφαν ο Χάρι και ο Ρον και έριχνα πολύ γέλιο όταν το διάβαζα.
    Η απορία μου βέβαια είναι πώς θα γυριστεί σε ταινία το συγκεκριμένο βιβλίο. Φαντάζομαι θα δείχνει τις εμπειρίες του για τα beasts που συναντούσε.

    Anyway, LORD SAVE OUR QUEEN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα βγήκε και ο "Μεταξοσκώληκας" με ψευδώνυμο ;)

      Τα "ενήλικα" βιβλία της δεν τα έχω διαβάσει, θα γίνει βέβαια κι αυτό κάποια στιγμή...
      Από τον κόσμο του Χάρι Πότερ -ντρέπομαι που το λέω- δεν έχω διαβάσει ακόμη τον Μπιτλ, αλλά το έχω δρομολογήσει για φέτος. Τα βιβλία δεν τα αγόρασα ακόμη γιατί περίμενα να πέσουν λίγο οι τιμές(άσε κιόλας που περιμέναμε δυο χρόνια να ανοίξει επιτέλους το Πάμπλικ εδώ πέρα). Φέτος, όμως, το καλοκαίρι με βλέπω να τα αγοράζω.
      Ντάξει, έκλαψα με τα σχόλια των Χάρι και Ρον στα Φανταστικά Πλάσματα :Ρ

      Αυτό που έχω ακούσει για την ταινία είναι ότι θα είναι το σεναριακό ντεμπούτο της Ρόουλινγκ, οπότε κάτι καλό μου ακούγεται ;)

      Διαγραφή
    2. Αχ θα ξετρελαθείς με τα παραμύθια του Μπίτλ <3 <3 <3
      Πραγματικά αν ποτέ κάνω παιδιά το μόνο σίγουρο είναι πως θα τους διαβάζω αυτά τα παραμύθια χαχαχαχαχα <3

      Ντάξει τα σχόλια είναι όλα τα λεφτάαααα :D

      Αχχ τέλεια! Έχω εμπιστοσύνηη <3

      Διαγραφή
    3. Είμαι σίγουρη! <3
      Τέτοια λέγε μου..με προκαλείς να αγοράσω τα βιβλία και στα ελληνικά :Ρ

      Ναιιιι ρε συ! Τι γέλιο έριξα! Και μου άρεσε που για να τα καταλάβεις "έπρεπε" να έχεις διαβάσει τα βιβλία ;)

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχα είμαι σίγουρη και εγώ πως θα τρελαθείςς <3 <3 <3

      Διαγραφή