Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Φανταστείτε οι άντρες να σιχαίνονταν το βιασμό όσο την περίοδο

Μηνύματα ισότητας γραμμένα σε σερβιέτες

Το παρακάτω project το είδα πρώτη φορά πριν λίγες μέρες στο tumblr και το λάτρεψα αμέσως! Ήταν υπέροχα συμβολικό και εντός ορίων προκλητικό(συχνά, δυστυχώς, βλέπουμε ανάλογες κινήσεις να καταντούν παρωδία). Σχεδίαζα να το αναδημοσιεύσω στο ιστολόγιο μου. Κάτι που στην πορεία το ανέβαλα, καθώς δεν είχα γράψει ακόμη κάποιο συνοδευτικό κείμενο(λόγω της πονεμένης ημέρας, άλλες σκέψεις απασχολούσαν το νου μου και άλλες λέξεις περνούσαν από το χέρι μου στο χαρτί). Τελικά, είχα την τύχη να το βρω έτοιμο -με την ευγενική χορηγία της Fαllen Angεl- και σας το παραθέτω πάραυτα!


«Φανταστείτε οι άντρες να σιχαίνονταν το βιασμό όσο την περίοδο». Αυτή η υπόθεση ήταν και η ιδέα του πρότζεκτ της Γερμανίδας Elone, η οποία γέμισε τη γερμανική Καρλσρούη με σερβιέτες την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Οι σερβιέτες, κολλημένες σε κολόνες στους δρόμους, έγραφαν μηνύματα ισότητας και έθεταν θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών στο σύγχρονο κόσμο και όπως αποδείχτηκε ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή τόσο των αντρών αλλά και της κοινής γνώμης γενικότερα.

H Elone
Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet, με την φράση αυτή, το οποίο και ενέπνευσε την Elone και η κατάληξη ήταν μια παγκόσμια γυναικεία δράση κατά του σεξισμού. Όταν η Elone δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία από το πρότζεκτ στα social media ήταν σαν ξαφνικά όλες οι γυναίκες να απέκτησαν φωνή και να ένιωσαν την ανάγκη να ακουστούν στην κοινωνία με έναν ιδιόμορφο τρόπο. 

Έτσι, διάφοροι δρόμοι σε πόλεις γέμισαν με «γυναικείες φωνές» γραμμένες στο πιο γυναικείο προϊόν. 

Μέσα σε λίγες λέξεις το κάθε μήνυμα γίνεται σαφές και κατανοητό, πετυχαίνοντας όχι να επιτεθεί στο αντρικό φύλλο αλλά να μεταδώσει το μήνυμα της ισότητας, όπως ήταν και ο στόχος της Elone.

«Το όνομα μου δεν είναι “μωρό”»
«Οι βιαστές βιάζουν ανθρώπους όχι ρούχα»
«-Θα έδειχνες τόσο όμορφη αν...
-ΟΧΙ»
 

Πηγή: athensvoice.gr

9 σχόλια:

  1. Υπέροχη η ιδέα της κοπέλας! Και έχει απόλυτο δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή