Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Ελάτε να κάνουμε μια ομορφιά...!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ,

ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ








Θέλουν υπομονή, είναι όμως τόσο εντυπωσιακά. Αυτά τα φακελάκια τσαγιού είναι στην πραγματικότητα μπισκότα με φυστικοβούτυρο. Δεν είναι δύσκολο να φτιαχτούν, θέλει όμως μεράκι για να κάνεις τον κόπο για αυτά τα μικρά μπισκοτάκια που θα φαγωθούν αμέσως. Αν έχετε το μεράκι και χρόνο πάμε να σας δείξω πως γίνονται.




Χρειαζόμαστε:

1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
12 κουταλιές της σούπας βούτυρο
7 ½ κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
5 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουταλιές ζάχαρη καφέ
¾ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 μεγάλο αυγό

Xρειαζόμαστε ακόμα
μια σοκολάτα
χαρτί με σχέδια
ψαλίδι
κόλλα
κορδόνι

Χτυπήστε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τις ζάχαρες, τη βανίλια και με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Τώρα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα ένα.





Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1-2 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να τα φτιάξουμε βγάζουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε με τον πλάστη σε έναν αλευρωμένο πάγκο σαν ένα χοντρό φύλλο.





Mε ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη μας σε τετραγωνάκια όμοια με αυτά που είναι τα φακελάκια του τσαγιού.









Kαι τώρα κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο για να περάσουμε μετά το κορδόνι.







Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.





Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε μέσα την άκρη τους. Για να κρυώσει η σοκολάτα πιο γρήγορα μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο. Κατόπιν δένουμε και τα κορδονάκια μας κι είναι έτοιμα και κουκλίστικα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου