Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Και κάτι τελευταίο για τη λιγούρα...

Σίγουρα δεν κάνει για πρωινό, αλλά μπορεί να γίνει το αυριανό σας ορεκτικό... Καλέστε σπίτι την παρέα δείτε καμιά ταινία, παίξτε κανένα χαρτάκι ίσως, ή απλά καθίστε να τα πείτε.... Σας εγγυώμαι είναι η τέλεια λιχουδιά για να απογειωθεί η βραδιά σας!!!

Η μπρουσκέτα είναι μια απ' τις αγαπημένες μου λιχουδιές.... Ιταλικής κουλτούρας finger food που το όνομα τους προέρχεται από τις λέξεις ψωμί, λάδι και σκόρδο. Ζεστές, τραγανές, ζουμερές, εύκολες και γρήγορες, είναι καλό να έχεις πολλές γιατί τελειώνουν εύκολα.Και είναι υπέροχες μ' ένα μυρωδάτο κόκκινο κρασί......!!! Οοοο λα-λα!!!
(άσχετο το γαλλικό, αλλά τέλος πάντων...)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Κόβουμε το ψωμί σε διαγώνιες φέτες για να έχουν μεγάλη επιφάνεια. (πάχος περίπου 1,5 εκ.)

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείφετε κάθε φέτα ψωμιού με λάδι και λίγο σκόρδο.

Τα βάζουμε για 5 μόνο λεπτά στο φούρνο στην ψηλή σκάλα. Προσοχή γιατί τα ψωμάκια καίγονται εύκολα.

Στο μεταξύ σε ένα μπώλ έχουμε ανακατέψει ντομάτες κομμένες κυβάκια, λίγο σκόρδο,ρίγανη, βασιλικό,αλάτι και πιπέρι.

Όταν βγούν τα ψωμάκια απο το φούρνο βάζετε με ένα μεγάλο κουτάλι αυτό το μείγμα, πάνω στα ψωμάκια..

Προτάσεις σερβιρίσματος που βρήκα:
Μπορείτε να βάλετε κι ότι άλλο θέλετε, όπως μια φέτα σολωμό, ή μια φέτα τυρί μοτσαρέλα και πράσινα φύλλα σαλάτας. Μια φέτα τυρί μοτσαρέλα ταιριάζει πολύ με λιαστή ντομάτα και κάπαρη. Ή -άλλη εκδοχή- ψητή κόκκινο πιπεριά και τυρί κρέμα. Ή ακόμα λιαστές ντομάτες με ροκανίδια από παρμεζάνα..






Πηγή: Marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου