Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

μμμμμμ.......

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ

Για να την φτιάξουμε λοιπόν χρειαζόμαστε: 
  • 80 γρ. Κακάο 
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 100 γρ. βιτάμ 
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά) 

Στην πράξη:

Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.

Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.

Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.

Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.

Την διατηρούμε στο ψυγείο.

Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!




Πηγή: Marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου