Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Δυο-δυο, στην Αποκριά δυο-δυο

"Amortentia", το νέο μας αφιέρωμα.
Με άλλα λόγια, το ιστολόγιο παντρεύει το ρομαντισμό του Βαλεντίνου με τη μαγεία του Wizardfest. Κρατώντας πάντα το μυστικισμό του Halloween, θα ταξιδέψουμε με το κυκνοσυρόμενο άρμα της Αφροδίτης και θα ανακαλύψουμε το άρωμα του πιο ισχυρού ερωτικού φίλτρου.

Ντύνω το ιστολόγιο με κρυστάλλους, ροζ κεριά και ροδοπέταλα και δίνουμε ραντεβού κάτω από τον ξάστερο ουρανό της μεγάλης τραπεζαρίας του Hogwarts. Χρυσόσκονη λούζει την ακαδημία μαγισσών, καθώς την επισκέπτονται νεράιδες, γοργόνες, μονόκεροι και μαγεμένοι πήγασοι. Μικροί φτερωτοί θεοί στοχεύουν τα βέλη τους στους μαθητές, καθώς τα μαγεμένα δέντρα του Απαγορευμένου Δάσους σιγοτραγουδούν ρομαντικές μελωδίες. Ερωτικές περγαμηνές καταφθάνουν με την Ταχυδρομική Υπηρεσία Κουκουβάγιων, ψιθυρίζοντας ερωτικά ραβασάκια στους παραλήπτες. Κομφετί σε σχήμα καρδιάς πέφτει σαν βροχή στο πρωινό γεύμα. Χέρι χέρι τα ζευγαράκια του Hogwarts θα χαθούν σε περιπάτους στο χιονισμένο Hogsmeade και θα απολαύσουν τσάι με ιβίσκο και κόκκινα μούρα στο τεϊοποτείο της Μαντάμ Πάντιφουτ.

Απόψε θα είμαι ο ξεναγός σας. Κρατάτε πάντοτε στο μυαλό σας την αφηγήτρια του αφιερώματος Halloween, με μία δόση ρομαντισμού στο φίλτρο των μαγικών της λέξεων. Το κεφάλι μου στεφανώνει ένα ροζ καπέλο με βέλο, κι ένας ροζ μανδύας θροΐζει καθώς περιπλανάται στις μυστικές αίθουσες και τις μετακινούμενες σκάλες του μαγεμένου μας κάστρου. Τα χείλη μου, πάντοτε βαμμένα σε άλικο κόκκινο, ψιθυρίζουν επωδές έρωτα. Ή μήπως είναι σκοτεινές κατάρες; Ο ντελικάτος καπνός ενός φίλτρου που σιγοβράζει μας τυλίγει, μαγεύοντας το μυαλό κι αιχμαλωτίζοντας τις αισθήσεις. Το λεπτό άρωμα των ατμών του συνθέτει σονέτα με νότες βανίλιας, κανέλας και παλιάς περγαμηνής. Ερωτικό φίλτρο ή θανάσιμο δηλητήριο;

Οι αναρτήσεις μας θα είναι πολυπρισματικές και πολυποίκιλες, όπως η ίδια η φύση τούτου του μεικτού αφιερώματος. Το μειδίαμα της μυστηριώδους αφηγήτριας παραμένει πάντοτε γοητευτικά απειλητικό. Η γενναιότητα δε μπορεί να υπάρξει χωρίς φόβο, όπως το φως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το σκοτάδι. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από τη βασανιστική αγωνία των άγρυπνων νυχτών παρέα με τις σκέψεις σου...

Ας διεισδύσουμε στη νύχτα και ας κατακτήσουμε τη φευγαλέα γητεύτρα, την περιπέτεια. ღ

***

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια. Φαντάσματα ξετρύπωσαν από τις σκοτεινές γωνίες της μπλογκο-χώρας και απόκοσμο σκοτάδι κατέκλυσε τις σελίδες του ιστολογίου μου. Το αλφάβητο ξεκίνησε να χορεύει και να σχηματίζει λέξεις, και τούτες οι λέξεις δημιούργησαν κάθε λογής μάγισσα, στοιχειό και ξωτικό. Τον Οκτώβριο του 2015 έμελλε να γεννηθεί το μεγαλύτερο αφιέρωμα μιας Λίζας. Της Λίζας στη Χώρα των Θαυμάτων.

Halloween σημαίνει ιστορίες τρόμου, που σε κάνουν άθελά σου να αναριγείς. Ιστορίες για αόρατα τέρατα που καραδοκούν στο σκοτάδι. Θρύλοι για το ανεξήγητο και το μεταφυσικό. Δεν έχει καθόλου σημασία αν πιστεύεις σε αυτά. Είναι η μαγεία της μυστηριώδους ποεϊκής ατμόσφαιρας που σε συναρπάζει. 
Το άγνωστο γοητεύει τους πάντες...

Στο πνεύμα του Halloween ξεκίνησα να δημοσιεύω μερικά "μεταφυσικά" quiz. Αναρτήσεις που χρωμάτισα με μυστήριο και τον πομπώδη λόγο αφηγήτριας σκοτεινού μεταφυσικού διηγήματος. 
Έτσι, για την ίντριγκα. 

Τα τεστ προσωπικότητας αποτελούν μεγάλο κομμάτι των αφιερωμάτων μας και το Wizardfest δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε τούτη την πιο ρομαντική του χροιά, η Amortentia ντύνει το αφιέρωμα με το μανδύα του έρωτα. Φοράει το πιο εκλεπτυσμένο ένδυμά του, το οποίο κοσμούν ροδοπέταλα, ιδέες και λέξεις. Ραφές από χρυσοκέντητη ποίηση. Καλαίσθητη στοργή και λόγου ηδονή.

Βαδίζοντας στα σύνορα του Βαλεντίνου και του Halloween, κρατώ αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα και επιλέγω quiz που παντρεύουν τον έρωτα με το υπερφυσικό. Καθότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται στα μέσα του Φλεβάρη, πολύ συχνά συμπίπτει με την ελληνική Αποκριά. Τούτη ακριβώς η συγκυρία είναι που μπορεί να ντύσει το μικρό φτερωτό θεό με το χιτώνα του μακάβριου και να φέρει φανταστικά πλάσματα πιο κοντά στον εκλεκτό της καρδιάς τους. Σε μια αποκριάτικη γιορτή σαν και αυτή βρέθηκα κι εγώ πριν από 10 χρόνια, ντυμένη έρωτας, και σαν μικρός θίασος αναπαραστήσαμε σε χώρο εξωτερικό 4...κηδείες και ένα γάμο. Στο προαιώνιο ερώτημα "τι να ντυθώ φέτος;" έρχεται να απαντήσει το επόμενο κουίζ, Choose Your Favorite Movie And We'll Tell You What To Be For Halloween. Και αν οι απαντήσεις σας μοιάζουν με τις δικές μου, θα σας χαρίσει ένα αποτέλεσμα επίκαιρο και ταιριαστό με το αφιέρωμά μας.
You and a partner should go as Sandy and Danny from Grease
or another couples costume 
 
Based on your answers from this quiz, it appears that you should team up with someone for Halloween this year, and dress in a couples costume! You could pair up with a friend, a lover, or a family member to dress up as something really creative. Luckily, there are so many great ideas out there- Sandy and Danny from Grease, Fred and Wilma from The Flintstones, Thing 1 and Thing 2 from the Dr. Seuss books, Mickey and Minnie.... the possibilities are endless!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου