Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

All eyes on Ginny Weasley

"Amortentia", το νέο μας αφιέρωμα.
Με άλλα λόγια, το ιστολόγιο παντρεύει το ρομαντισμό του Βαλεντίνου με τη μαγεία του Wizardfest. Κρατώντας πάντα το μυστικισμό του Halloween, θα ταξιδέψουμε με το κυκνοσυρόμενο άρμα της Αφροδίτης και θα ανακαλύψουμε το άρωμα του πιο ισχυρού ερωτικού φίλτρου.

Ντύνω το ιστολόγιο με κρυστάλλους, ροζ κεριά και ροδοπέταλα και δίνουμε ραντεβού κάτω από τον ξάστερο ουρανό της μεγάλης τραπεζαρίας του Hogwarts. Χρυσόσκονη λούζει την ακαδημία μαγισσών, καθώς την επισκέπτονται νεράιδες, γοργόνες, μονόκεροι και μαγεμένοι πήγασοι. Μικροί φτερωτοί θεοί στοχεύουν τα βέλη τους στους μαθητές, καθώς τα μαγεμένα δέντρα του Απαγορευμένου Δάσους σιγοτραγουδούν ρομαντικές μελωδίες. Ερωτικές περγαμηνές καταφθάνουν με την Ταχυδρομική Υπηρεσία Κουκουβάγιων, ψιθυρίζοντας ερωτικά ραβασάκια στους παραλήπτες. Κομφετί σε σχήμα καρδιάς πέφτει σαν βροχή στο πρωινό γεύμα. Χέρι χέρι τα ζευγαράκια του Hogwarts θα χαθούν σε περιπάτους στο χιονισμένο Hogsmeade και θα απολαύσουν τσάι με ιβίσκο και κόκκινα μούρα στο τεϊοποτείο της Μαντάμ Πάντιφουτ.

Απόψε θα είμαι ο ξεναγός σας. Κρατάτε πάντοτε στο μυαλό σας την αφηγήτρια του αφιερώματος Halloween, με μία δόση ρομαντισμού στο φίλτρο των μαγικών της λέξεων. Το κεφάλι μου στεφανώνει ένα ροζ καπέλο με βέλο, κι ένας ροζ μανδύας θροΐζει καθώς περιπλανάται στις μυστικές αίθουσες και τις μετακινούμενες σκάλες του μαγεμένου μας κάστρου. Τα χείλη μου, πάντοτε βαμμένα σε άλικο κόκκινο, ψιθυρίζουν επωδές έρωτα. Ή μήπως είναι σκοτεινές κατάρες; Ο ντελικάτος καπνός ενός φίλτρου που σιγοβράζει μας τυλίγει, μαγεύοντας το μυαλό κι αιχμαλωτίζοντας τις αισθήσεις. Το λεπτό άρωμα των ατμών του συνθέτει σονέτα με νότες βανίλιας, κανέλας και παλιάς περγαμηνής. Ερωτικό φίλτρο ή θανάσιμο δηλητήριο;

Οι αναρτήσεις μας θα είναι πολυπρισματικές και πολυποίκιλες, όπως η ίδια η φύση τούτου του μεικτού αφιερώματος. Το μειδίαμα της μυστηριώδους αφηγήτριας παραμένει πάντοτε γοητευτικά απειλητικό. Η γενναιότητα δε μπορεί να υπάρξει χωρίς φόβο, όπως το φως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το σκοτάδι. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από τη βασανιστική αγωνία των άγρυπνων νυχτών παρέα με τις σκέψεις σου...

Ας διεισδύσουμε στη νύχτα και ας κατακτήσουμε τη φευγαλέα γητεύτρα, την περιπέτεια. ღ

Το θέμα του φετινού μας αφιερώματος ανοίγει ξανά την ακαδημία μαγισσών και μεταμφιέζει το ιστολόγιο -και μαζί τη συντάκτρια του- σε μικρά μαγισσάκια, σκοτεινά και μυστηριώδη, έτοιμα για ένα ακόμη φεστιβάλ τρόμου στον μπλογκο-εορτασμό του Halloween. Στα ράφια των αναρτήσεων στοιβάζω αποθέματα βοτάνων και κρυστάλλων και με οδηγό το στοιχειωμένο μας αφιέρωμα δημιουργώ ένα μπλογκο-γκριμουάρ στο οποίο καταγράφω το ταξίδι του μεγαλύτερου αφιερώματος του παρόντος ιστολογίου.

Ελάτε, λοιπόν, να φορέσουμε τα μυτερά μας καπέλα και με τα ραβδιά μας ανά χείρας να ξαμοληθούμε σε μαγικές περιπέτειες.

***

Η ακαδημία μαγισσών άνοιξε και αυτό το Halloween. Ελπίζω να μην παραμελήσατε τα διαβάσματα σας στις διακοπές. Παρακαλούνται οι μαθητές να παραδώσουν τις εργασίες τους στην έδρα. 
Τι εννοείς το θέστραλ σου έφαγε την έκθεση;

Το κουδούνι χτυπά στην ακαδημία μαγισσών. Οι μαθητές καλούνται να συγκεντρωθούν στη μεγάλη τραπεζαρία, όπου μας περιμένει μια εκλεκτή προσκεκλημένη. Μια παρουσία που αδικήθηκε οικτρά από την κινηματογραφική της απεικόνιση, όπου παρουσιάστηκε ως τίποτα παραπάνω από ένα fangirl που ξαφνικά μεταμορφώνεται στο ερωτικό ενδιαφέρον του πρωταγωνιστή. Οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως σύζυγο του Αγοριού που Σώθηκε, για κάποιους η μικρή αδερφή του Ron Weasley, ενώ ελάχιστοι ίσως τη θυμούνται από το Στρατό του Ντάμπλντορ. Με ταμπεραμέντο φλογερό, σαν τα κόκκινα μαλλιά της, η Ginny Weasley είναι μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες του μαγικού κόσμου.


Η Ginevra Molly "Ginny" Weasley γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1981. Η πολυπόθητη και μονάκριβη κόρη της οικογένειας Weasley, αποτέλεσε το νεότερο μέλος της πολύτεκνης μαγικής οικογένειας. Μεγαλώνοντας σε ένα σπιτικό που δεν είχε πολλά, αλλά ποτέ δεν έλειπε το φαγητό και η αγάπη, η Ginny γαλουχήθηκε με τις αρχές μιας οικογένειας καθαρόαιμων μάγων, που ωστόσο περιφρονούσε την ιδέα της ανωτερότητας του ανόθευτου αίματος. Με αδερφούς όπως ο Bill Weasley, λύτης για κατάρες στη μαγική τράπεζα Gringotts, ο Charlie Weasley, φροντιστής δράκων στη Ρουμανία, αλλά και οι αιώνιοι πλακατζήδες Fred και George, η νεαρή μάγισσα διαμόρφωσε μια ισχυρή και έντονη προσωπικότητα, πιστεύοντας σθεναρά ότι "όλα είναι δυνατά αν το λέει η καρδιά σου".

Η πορεία της Hogwarts υπήρξε επεισοδιακή από το πρώτο μόλις έτος, καθώς υπό τον έλεγχο του ημερολογίου του Tom Riddle, άνοιξε την Κάμαρα με τα Μυστικά και εξαπέλυσε έναν αρχαίο κίνδυνο ενάντια στους στους γεννημένους από Muggle μαθητές της σχολής, πέφτοντας θύμα και η ίδια -ενώ σώθηκε από το ίνδαλμα της και κολλητό του αδερφού της, τον 12χρονο τότε Harry Potter. Καθώς τα χρόνια περνούσαν και με την παρότρυνση της φίλης της, Hermione Granger, η Ginny φανερώνει τον αληθινό της χαρακτήρα και τις εκπληκτικές της ικανότητες. Όπως, άλλωστε, σημειώνει ο αδερφός της, George, το μικρό της μέγεθος δε μαρτυρά τίποτα για τις δυνάμεις της.


Στο 4ο της έτος γίνεται μέλος του Στρατού του Ντάμπλντορ (όνομα το οποίο σκέφτηκε η ίδια), και αποτελεί ήδη μια γοητευτική και δυναμική παρουσία στο Hogwarts. Μια γνήσια Gryffindor, η Ginny δε μετράει τα λόγια της και δε διστάζει να αντιταχθεί σε όποιον προσβάλλει την ίδια ή τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ως μέλος των Σίγμα-Νι και υπό την καθοδήγηση του Harry Potter, η Ginny εκτελεί ξόρκια που δυσκολεύουν μαθητές πιο προχωρημένους και μεγαλύτερους σε ηλικία από εκείνη. Καταφέρνει μάλιστα να καλέσει έναν ενσώματο "προστάτη" υπό τη μορφή αλόγου.
Η άψογη εκτέλεση του ξορκιού "μπαμπούλα-νυχτερίδα" ενάντια στο Draco Malfoy γίνεται ο τέλειος αντιπερισπασμός για να βρεθούν "χρυσό" (Golden trio: Harry - Ron - Hermione) και "αργυρό" (Silver trio: Ginny - Neville - Luna) τρίο ένα βήμα πιο κοντά στη μάχη στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας. Ένα χρόνο μετά, το ίδιο ξόρκι κερδίζει για αυτήν μια θέση στο μεσημεριανό γεύμα στο βαγόνι του Horace Slughorn, στην προσπάθεια του τελευταίου να αναβιώσει το Slug Club. Στο τέλος του 5ου της έτους συμμετέχει ενεργά σε μία ακόμη μάχη ενάντια στου Θανατοφάγους, ενώ στο 6ο έτος μαζί με τον Neville Longbottom και τη Luna Lovegood αποτελούν την καρδιά της αντίστασης εντός του Hogwarts και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το Στρατό του Νταμπλντορ. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Ginny λαμβάνει μέρος στη μάχη του Hogwarts, όπου δε διστάζει να βρεθεί στο επίκεντρο μιας μονομαχίας ενάντια στην "υπαρχηγό" του λόρδου Voldemort, τη μοχθηρή θανατοφάγο Bellatrix Lestrange.


Καθώς ξεπερνά τη συστολή της και βγαίνει από το καβούκι της, η Ginny καταφέρνει να κερδίσει όχι μόνο την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού, αλλά και την καρδιά του ινδάλματός της. Ο Harry Potter γνωρίζει σιγά σιγά την πραγματική Ginny -τη συμπονετική Ginny, την ακομπλεξάριστη κι ετοιμόλογη Ginny, την ικανή μονομάχο, την επιδέξια παίκτρια κουίντιτς- και αρχίζει να την ερωτεύεται.


Μετά το Hogwarts ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Κουίντιτς, παίζοντας στην ομάδα Αγιοκέφαλες Άρπυιες. Αργότερα αποσύρθηκε για να κάνει οικογένεια και έγινε αθλητική αρχισυντάκτρια στον “Ημερήσιο Προφήτη”, γράφοντας άρθρα για το αγαπημένο της άθλημα. Παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, Harry Potter, και μαζί έκαναν τρία παιδιά: τον James Sirius, τον Albus Severus και τη Lily Luna.

Στο δεύτερο μέρος του σημερινού μας αφιερώματος, η Ginny Weasley θα μας μιλήσει για τα κόκκινα μαλλιά, και πώς αυτά μοιάζουν να κερδίζουν τις καρδιές των Potter.


Μαζί με το νεότερο μέλος της πιο διάσημης οικογένειας κοκκινομάλληδων μάγων, θα συζητήσουμε για το χρώμα που είναι συνυφασμένο με τον έρωτα και το πάθος. Θα ταξιδέψουμε στην ιστορία και τους θρύλους πίσω από τα πορφυρά μαλλιά. Θα ανακαλύψουμε πώς τα κόκκινα μαλλιά αποτέλεσαν  κατά το Μεσαίωνα αλάνθαστο σημάδι μαγείας.

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου