Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Wake me up when Greferendum ends...

EDITORIAL


Λόγω των κοινωνικοπολιτικοοικονομικών (ουφ το είπα!) εξελίξεων στη χώρα μας, δε μπόρεσα να αφιερώσω χρόνο στο ιστολόγιο μου. Όλα μου τα ρεπό θυσιάστηκαν στο βωμό της ενημέρωσης, περνώντας ώρες ολόκληρες διαβάζοντας, ακούγοντας και αντιπαραθέτοντας απόψεις -είτε τηλεοπτικά, είτε διαδικτυακά, είτε στον καθημερινό βίο.

Επιπροσθέτως, καθώς ο πυρετός του δημοψηφίσματος μας είχε συνεπάρει όλους, αναπότρεπτα θα παρασυρόμουν κι εγώ και θα κουβαλούσα το "μίασμα" της πολιτικής στο μικρό μου παράδεισο. Η σκέψη και μόνο ότι ο "λεκές" αυτός θα άφηνε τη στάμπα του στο ιστολόγιο μου, μόνο τρόμο μπορεί να μου προκαλέσει. 

Όπως έγραψε και ο Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό. Ένα εκ των πολιτικών ζώων, λοιπόν, είμαι κι εγώ, με δομημένη πολιτική σκέψη, με εμπεριστατωμένη άποψη, με προβληματισμούς και ανησυχίες. Στην  καθημερινότητά μου θα με δείτε συχνά να καυτηριάζω την απολιτίκ γενιά, τη δική μου γενιά. Μια γενιά που συγχέοντας την πολιτικοποίηση με την κομματικοποίηση, έκανε τον ωχαδερφισμό στάση ζωής και την αδιαφορία πολιτική θέση. 
Πολίτης είμαι και μιλώ πολιτικά. Είναι αναφέρετο δημοκρατικό μου δικαίωμα. Το να μην επιλέγω να στιγματίσω συγκεκριμένες εκφάνσεις της ζωής μου -εν προκειμένω, το ιστολόγιο μου- με πολιτικές αναλύσεις και/ή κομματικές έριδες που ενδεχομένως θα ανακύψουν, είναι επίσης δικαίωμά μου.
Κάθε άνθρωπος δικαιούται ένα μικρό παράδεισο, ανέγγιχτο από τη ζοφερή πραγματικότητα. Η διαπλοκή, ο μικροκομματισμός, ο λαϊκισμός, η προπαγάνδα και κατ' επέκταση όλα τα δεινά που η πολιτική αναπόφευκτα κουβαλάει στις ζωές μας, δεν έχουν θέση στο δικό μου Παράδεισο. 
Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού.


Με αυτές τις λίγες λέξεις, θέλησα να επιστρέψω στη μπλογκόσφαιρα μετά από μία πολύ μεγάλη εβδομάδα. Να σας πω μια καλημέρα και να φύγω για τη δουλειά.
Καλή σας μέρα και καλό κουράγιο σε όλους μας.

7 σχόλια:

  1. καλημερα Λιζακι.
    κουραγιο μας αλλα και ελπιδα μας για κατι καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Κική μου!
      Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία..χωρίς ελπίδα δεν πάμε πουθενά

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Λιζάκι.

    Εννοείται δεν χρειάζεται να "χαλάμε" τους παραδείσους μας.... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή