Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

#Eurowhisper

Τα κακώς κείμενα αμφοτέρων των πλευρών του χθεσινού δημοψηφίσματος είναι γνωστά τοις πάσι και εγώ δεν πρόκειται να σπιλώσω το ιστολόγιο μου με πολιτικές αναλύσεις. Ούτε πρόκειται να λάβω θέση για μια ήδη τετελεσμένη εκλογική διαδικασία ή την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση.

Απλώς θα αφήσω ένα ευφυές βιντεακι εδώ, το οποίο εκφράζει κάποιες σκέψεις με τις οποίες ως επί το πλείστον συμφωνώ. Ένας ψίθυρος από την Ελλάδα για την Ευρώπη, ή μάλλον πιο σωστά για τους λαούς της Ευρώπης. Χωρίς απόγνωση, χωρίς δριμέα "κατηγορώ", χωρίς εχθρότητα, ζητά την υποστήριξη των Ευρωπαίων ώστε να ορθοποδήσει ξανά η χώρα μας, ως μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Το βίντεο δεν φτιάχτηκε για να σας εντυπωσιάσει ή να σας σοκάρει. Επειδή αυτά τα λόγια δεν είναι κραυγή, αλλά ψίθυρος»

Το βίντεο είναι ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης και της διαφορετικότητας, καθώς και «του δικαιώματος στην επιβίωση, στην εργασία, στην αισιοδοξία, στη ζωή», που είναι κοινό για όλους. Ένα κάλεσμα για μια αμοιβαία αγκαλιά. 


In Case I Don't Die - A Greek whisper to Europe
 

«Οι Έλληνες γίναμε το πειραματόζωο της λιτότητας. Επειδή τολμήσαμε να την εφαρμόσουμε. Και τα καταφέραμε. Στα χαρτιά. Και όμως τώρα πεθαίνουμε. Τώρα τολμούμε να γίνουμε το πειραματόζωο της ελπίδας. Για μια πιο δίκαιη Ευρώπη. Με πολλή σκληρή δουλειά. Με ειλικρίνεια. Μαζί. Μη μας αφήνετε μόνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου