Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Alternative wedding

Πριν από μερικές εβδομάδες, είδα τυχαία ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση σχετικά με το γάμο της Άντας Λιβιτσάνου. Υπό άλλες συνθήκες, θα άλλαζα κανάλι(ή δωμάτιο, καθώς το τηλεκοντρόλ δεν ανήκει καταρχήν στη δική μου δικαιοδοσία), αλλά κάτι με κέντρισε στο συγκεκριμένο γάμο. Τώρα θα μου πείτε τι το τόσο ξεχωριστό είχε ένας celebrity γάμος που όχι μόνο μ' έκανε να κάτσω και να παρακολουθήσω όλο το ρεπορτάζ, αλλά να αφιερώσω επίσης για εκείνον και μια ανάρτηση στο ιστολόγιό μου... Μην είστε ανυπόμονοι, θα σας τα εξηγήσω όλα.


Γνωρίζετε την αγάπη μου για τη μόδα και το ωραίο στυλ. Πρόκειται για μία αγάπη που επεκτείνεται -εκτός από τα ρούχα και τα αξεσουάρ- και στο decor αλλά και στο food styling. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξετρελάθηκα με το συγκεκριμένο γάμο. Από την πρώτη κιόλας φωτογραφία, μαγεύτηκα από το "στήσιμο" του συγκεκριμένου γάμου. Μπορεί να μην είμαι fan του θεσμού, αγαπώ όμως πολύ τις τελετές και δεξιώσεις(βρε μήπως να γίνω wedding planner;). Όσο πιο πρωτότυπες και εναλλακτικές είναι, τόσο περισσότερο μου αρέσουν. 

Στυλ casual μα ιδιαιτέρως κομψό, ρομαντικό σκηνικό, βγαλμένο θαρρείς από παραμύθι, ιδέες φρέσκες και πολύ πρωτότυπες. Με αυτές τις λέξεις θα επέλεγα να συνοψίσω τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου γάμου. Και γι' αυτό το λόγο το ρεπορτάζ με κέρδισε αμέσως.

Η πρώτη φωτογραφία που είδα ήταν το νυφικό. Μια μακριά ψηλόμεση λευκή φούστα κι ένα δαντελένιο crop top που είχε κάτι 80's, με κοντά και φουσκωτά μανικάκια. Από κάτω φορούσε ολόλευκα all stars. Το λάτρεψα αμέσως. Άνετο, λιτό, υπέρκομψο. 




Ύστερα, είδα τις τούρτες(ωωω ναι, το ζευγάρι έκοψε δύο πανέμορφες τούρτες), τις οποίες είχε μάλιστα φτιάξει η ίδια η Άντα(για όσους δεν το ξέρετε, εκτός από ηθοποιός είναι και ζαχαροπλάστης - βλέπε Ada's Little Kitchen). Η πρώτη, καλυμμένη από ροζ σαμπανιζέ ροζέτες, ήταν διακοσμημένη με το ζευγάρι και τα κατοικίδια του, ενώ η δεύτερη, που έμοιαζε λες κι ήταν καλυμμένη με νεραϊδόσκονη, είχε επάνω της τις φιγούρες των Peter Pan και Wendy.


Ξέφευγε από τα τετριμμένα των γάμων, όπως τους έχουμε συνηθίσει(με όλη τους την extravaganza, που συχνά αγγίζει τα όρια του kitsch). Ένας γάμος από εκείνους που αγαπάμε να χαζεύουμε σε ξένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Μια δεξίωση που κάνει και τους πολέμιους του γάμου να λυγίζουν. Μια φοβερή πρόταση για ζευγάρια που δε θέλουν να ακολουθήσουν την περπατημένη και ψάχνουν ιδέες για ένα εναλλακτικό θέμα. Άλλωστε, η μέρα αυτή είναι καταδική τους κι έχουν δικαίωμα να την γιορτάσουν όπως εκείνοι επιθυμούν(κι αν η θεία Σούλα-Τούλα-Κούλα θέλει να χορέψει τσάμικα, ας πάει σε κανένα πανηγύρι).

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, βίον ανθόσπαρτον στους νεόνυμφους κι ας τους ευχαριστήσουμε που μοιράστηκαν μαζί μας τις φωτογραφίες και την υπέροχη τους ιδέα.

7 σχόλια:

  1. Παρόλο που και εγώ είμαι της δικής σου άποψης και δεν με συγκινούν αυτά, τολμώ να πω πως είναι πολύ διαφορετικός και μοναδικός και πραγματικά πανέμορφα όσα ετοίμασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γράφω και πιο πάνω, ο γάμος δε με ενδιαφέρει σαν θεσμός, αλλά μου αρέσει πολύ από άποψη στυλ! Κυρίως οι εναλλακτικές τελετές-δεξιώσεις!
      Έκαναν φοβερά πράγματα! Στην εκπομπή που πέτυχα εγώ ήταν καλεσμένη η ίδια η Άντα και έλεγε για τα γλυκά και τα διακοσμητικά που έφτιαξε :)

      Διαγραφή
    2. Είναι εναλλακτικςό τελείως και ξέφευγε από τα συνηθισμένα γιατί έδωσαν μορφή και ουσιαστικά αυτός ο γάμος ήταν η δική τους προσωπικότητα. Αυτό είναι το όμορφο!

      Διαγραφή
    3. Αυτοί ακριβώς οι γάμοι είναι πανέμορφοι! Αυτοί που έχουν χαρακτήρα, μέσα στην οργάνωση των οποίων διαφαίνεται η προσωπικότητα του ζευγαριού. Γι' αυτό μ' αρέσουν οι γάμοι στην Αμερική που γίνονται -εκτός από ναούς- σε πάρκα, βιβλιοθήκες, παραλίες...είναι στυλάτοι και "ζωντανοί"

      Διαγραφή
    4. Ναι δεν είναι το κλασσικό παραδοσιακό-βαρετό :P

      Το ζευγάρι δίνει προσωπικότητα στο γάμο του και έχει ένα πανέμορφο αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
    5. Ακόμη και οι παραδοσιακοί γάμοι μπορούν να γίνουν πολύ ενδιαφέροντες, αν είναι κάτι που το ζευγάρι επιθυμεί και υποστηρίζει..βαρετοί είναι εκείνοι οι τελείως άχρωμοι και συνηθισμένοι :Ρ

      Διαγραφή