Η πηγή από την οποία προέρχεται η συνταγή, περιέχει τρεις εκδοχές, εγώ όμως -χάριν συντομίας- θα σας μεταφράσω μόνο τη μία και συγκεκριμένα την πιο εύκολη(τις υπόλοιπες μπορείτε να τις διαβάσετε από το πρωτότυπο).
Easy Eggnog
- 4 egg yolks (4 κρόκοι αυγών)
- 1 cup milk (1 φλιτζάνι γάλα)
- 1 cup cream (1 φλιτζάνι κρέμα)
- ½ cups white sugar (1/2 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη)
- ½ teaspoon vanilla extract (1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
- ¼ teaspoon nutmeg (1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο)
- ¼ teaspoon cinnamon (1/4 κ.γ. κανέλα)
- ¾ cup rum or brandy (3/4 του φλιτζανιού ρούμι ή μπράντι -εναλλακτικά μπέρμπον ή κονιάκ)
2 Create the milk mixture. In a large saucepan, combine the milk, nutmeg, cinnamon, and vanilla. Cook on medium low heat until the mixture comes to a low boil, stirring occasionally.
(Ετοιμάστε το μείγμα του γάλακτος. Σ' ένα κατσαρολάκι αναμίξτε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη βανίλια). Μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει κοντά σε θερμοκρασία βρασμού, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.)
3 Make the egg mixture. In a large bowl, combine the egg yolks and the sugar, and beat or whisk until fluffy.
(Ετοιμάστε το μείγμα των αυγών. Σ' ένα μεγάλο μπολ ενώστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.)
4 Add the milk mixture slowly to the egg mixture and cook. Whisk it in until the ingredients are well incorporated. Pour the combined mixture back into the saucepan. Cook it over medium heat until it becomes thick, which takes about three to five minutes. Stir frequently; do not let the mixture boil this time.
Προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Ρίξτε ξανά το μείγμα στο κατσαρολάκι. Μαγειρέψτε το λίγο ακόμη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο, το οποίο θα πάρει γύρω στα 3 με 5 λεπτά. Ανακατεύετε συνεχώς: μην αφήσετε το μείγμα να βράσει αυτή τη φορά.)
5 Remove the eggnog from the burner. Let it cool for about an hour or two.
(Αποσύρετε το eggnog απ' τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει 1-2 ώρες.)
6 Add the remaining the ingredients. Stir in the cream and rum or brandy. Mix the eggnog well.
(Καλύψτε το eggnog καλά με ζελατίνα. Αφήστε το ψυγείο ένα βράδυ, ώστε να αναμιχθούν όλες οι γεύσεις. Σερβίρετε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και ένα ξυλάκι κανέλας. )
Πηγή: How To Make Eggnog
καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπέρασα να ευχηθώ χρόνια πολλά!
Καλά Χριστούγεννα!
Με υγεία και χαρά!
Να περάσετε όμορφα!
Φιλάκια πολλα!
Καλά Χριστούγενα κι ευτυχισμένο το Νέο Έτος, με 2015 ευχές για υγεία, αγάπη & ευτυχία για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα Κική μου!
ΔιαγραφήΦιλιά!