Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Τα κοκτέιλ του καλοκαιριού

Ημερήσια διάταξη

10:00               ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ

Είναι δροσερό, είναι θρεπτικό, είναι ότι πρέπει για καλοκαιρινό πρωινό και για μας αλλά για παιδιά. Γίνεται πανεύκολα και χρειαζόμαστε για δυό μεγάλα ποτήρια...
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 
  • μισό φλιτζάνι γιαούρτι 
  • 1 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες 
  • 2 - 3 κουταλιές ζάχαρη ή μέλι 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να ομογενοποιηθούν. Έτοιμο και καλημέρα!!!




14:00                        ΓΡΑΝΙΤΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

Μια δροσερή σπιτική γρανίτα φράουλας, το αντίδοτο για την κάψα του μεσημεριού ή του απογεύματος..Χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό φράουλες (περίπου 4 κούπες) 
  • 2 κούπες ζάχαρη ή ¾ κούπας ζαχαρίνη 
  • 2 κούπες νερό 
  • χυμό μισού λεμονιού 
Αρχικά, αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες μας και τις κόψουμε σε μικρά κομματάκια, τις περνάμε από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιροπάκι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεταλλικό μπωλ ή δοχείο, βάζουμε τον πολτό φράουλας που έχουμε φτιάξει και το σιρόπι μας - αφού έχει κρυώσει - και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη και όταν δούμε ότι παγώνει (περίπου 2 ώρες), το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη (για άλλες 2 ώρες) και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το μίξερ για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνουμε για 1-2 ώρες ακόμα μέχρι να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.
Αν και το καλύτερο είναι να το φτιάξουμε το βράδι για να το προσφέρουμε την επόμενη μέρα πολύ παγωμένο με κουταλάκι ή καλαμάκι!!!




18:00                   ΣΑΓΚΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

Δεν θα τη βγάλουμε μόνο με τη σπιτική λεμονάδα όλο το καλοκαίρι. Υπάρχουν ωραία δροσερά και παρθένα κοκτέιλς που μια κανάτα τους στο ψυγείο θα μας κάνει περήφανες κάθε φορά που τα σερβίρουμε ή τα απολαμβάνουμε οι ίδιες. Η σαγκρία χωρίς αλκοόλ είναι πιό νόστιμη κι από την κανονική και πολύ εύκολη να την κάνουμε. Χρειαζόμαστε:
Για οχτώ μερίδες
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 φακελάκια μαύρο τσάι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια χυμό ροδιού
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • και ανθρακούχο νερό

Ρίξτε σε βραστό νερό τα φακελάκια του τσαγιού και την κανέλα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Βγάλτε μετά τα φακελάκια και βάλτε τη ζάχαρη  και ανακατέψτε τη  να διαλυθεί.
Σε ένα μεγάλο κανάτι ρίξτε το τσάι, την κανέλλα, το χυμό από ρόδι, το χυμό πορτοκαλιού, το πορτοκάλι,το  λεμόνι, το λάιμ, και το μήλο. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και κατά προτίμηση από τη μια μέρα στην άλλη.



Λίγο πριν σερβίρετε, συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό. Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο.
Στην υγειά μας!




22:00           ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ

Είναι δροσερό, ευχάριστο και φυσικά μεθυστικό. Προσέξτε πόσα θα πιείτε γιατί είναι πραγματικά γευστικό και ποτέ δεν σταματάς στο ένα. Τουλάχιστον να μην οδηγήσετε..

Η συνταγή είναι για 4 μερίδες περίπου. Χρειαζόμαστε:
  • 5 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους 
  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια 
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (από 2 λάιμ περίπου) 
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι 
  • 2/3 φλιτζανιού βότκα 
  • παγάκια 
  • Φέτες αγγούρι, για το γαρνίρισμα 
Στο μπλέντερ λιώνουμε το καρπούζι και το αγγούρι και με ένα μεγάλο λεπτό σουρωτήρι κρατάμε μόνο το χυμό.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το χυμό λάιμ και το μέλι. Προσθέτουμε το καρπούζι και το αγγούρι, μαζί με τη βότκα. Ρυθμίστε αν το θέλετε πιό γλυκό προσθέτοντας κι άλλο μέλι.
Για να σερβίρετε, γεμίστε τέσσερα ποτήρια με πάγο και ρίξτε μετά το κοκτέιλ.
Γαρνίρετε με φέτες αγγουριού.
Άντε στην υγειά μας.. Χικ!





Και κάτι για τη λιγούρα...

ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΙ ΕΛΑΦΡΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Σαλάτα Caprese

Συνήθως η σαλάτα Caprese σερβίρεται διαφορετικά. Όμως την είδα έτσι σε ένα ξένο site και μου φάνηκε πολύ καλύτερη εκδοχή. Είναι πεντανόστιμη, χορταστική κι ένα πλήρες γεύμα, ειδικά τώρα που με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν αντέχεις -ευτυχώς- και πολλά περισσότερα (ή μήπως όχι). Με τρελαίνει κι η εικόνα της γιατί όπως και να το κάνεις η γεύση κι η μυρωδιά παίζουν σπουδαίο ρόλο άλλα κι η όραση σε κάνει να λαχταράς ή όχι ένα πιάτο.

Χρειαζόμαστε ντομάτες μακρουλές (δεν ξέρω το συγκεκριμένο όνομα τους), μοτσαρέλλα, πλατύφυλλο βασιλικό φρεσκοτριμένο πιπέρι, χοντρό αλάτι και φυσικά καλό λάδι.

Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας που είναι το κοτσάνι της. Επίσης κόβουμε μια φέτα από το πλάι για να γίνει μια βάση οριζόντια, έτσι ώστε η ντομάτα να κάθεται καλά πάνω στο πιάτο μας.



Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες κάθετα ίσου πάχους, αλλά με προσοχή να μην φτάσει το κόψιμο μέχρι κάτω. Κόβουμε μικρά κομμάτια μοτσαρέλα και μαζί με ένα φύλλο βασιλικού τα βάζουμε στις σχισμές. Όταν τις γεμίσουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χοντρό αλάτι Μεσολογγίου. 




Το καλύτερο καλοκαιρινό σνακ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου