Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Φέτος θα κάνω Βραζιλιάνικο...


Σάλσα και σάλτσα 


Μάζεψε τους φίλους σου για να ψήσετε στον κήπο. Και για να μη σας θυμίζετε εφιαλτικές οικογενειακές συγκεντρώσεις, δώσε μια λάτιν νότα στο μπάρμπεκιου με καυτά κόλπα που κλέψαμε από κάτι Βραζιλιάνους φίλους μας.





Θα φάμε καλα(μπόκι)
Αυτό το κουβανέζικο ψητό καλαμπόκι με σάλτσα μαγιονέζας θα σε μαγέψει με την εξωτική του γεύση.
Βράσε 5 ολόκληρα καλαμπόκια για δέκα λεπτά, ύστερα τοποθέτησέ τα επάνω σε καυτή σχάρα γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί (5-10 λεπτά περίπου). Μετάφερέ τα σε πιατέλα. Φτιάξε τη σάλτσα αναμειγνύοντας 1/4 φλ. μαγιονέζα με 1 κ.γλ. ψιλοκομμένα τσάιβς (ή φρέσκο κρεμμυδάκι) και 1 κ.γλ. αποξηραμένες πιπερίτσες, ψιλοκομμένες και ανακατεμένες σε πολύ λίγο νερό. Άλειψε το καλαμπόκι με τη σάλτσα κι ύστερα ρίξε από πάνω 1 κ.γλ. σκληρό τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα). Πρόσθεσε μια σταλιά καυτερή πάπρικα και σέρβιρε το καλαμπόκι μαζί με λάιμ.


Του κοψιδιού απέναντι
Αν σου αρέσει το κρέας, θα τρελαθείς μ' αυτό το χορταστικό σάντουιτς.
Πώς γίνεται: Βάλε στη σχάρα τέσσερα χοιρινά μπριζολάκια και άφησέ τα να ψηθούν. Κόψε τα σε λεπτές λωρίδες και μοιρασέ τες σε πέντε μπαγκέτες, κομμένες στη μέση. Πασπάλισε με κάποιο τυρί που λιώνει εύκολα, στρώσε από πάνω λίγο ζαμπόν και μερικές πίκλες κομμένες σε φετούλες και πρόσθεσε στο τέλος λίγη σάλτσα μαγιονέζας (δες από πάνω τη συνταγή) ή λίγο τσιμιτσούρι (δες παρακάτω τη συνταγή).

Bananarama
Το «πονηρό» αυτό επιδόρπιο είναι πανεύκολο και ελαφρώς τσιμπημένο από το αλκοόλ.
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεφλούδισε 4 ώριμες μπανάνες, κόψ' τες στη μέση και τοποθέτησέ τες σ' ένα πυρέξ. Ανακάτεψε 1/2 φλ. βούτυρο με 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού και 4 κ.σ. τεκίλα και περίχυσε τις μπανάνες. Ανακάτεψε 2 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού, 1 κ.γλ. κανέλα και 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη και πασπάλισε με το μείγμα τις μπανάνες. Βάλ' τες ξεσκέπαστες να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Σέρβιρέ τες με λίγη σαντιγί κι ένα κλωναράκι φρέσκο δυόσμο.

Γουακαμόλε, αγάπη μου
Κάνε το γουακαμόλε σου αξέχαστο: πρόσθεσέ του ψιλοκομμένο αγγουράκι και μάνγκο για να κάνεις πιο διαφέρουσα την υφή του, δώσε του μια γλυκιά νότα ρίχνοντας μέσα αποξηραμένα βερίκοκα ή χάρισέ του θαλασσινή αύρα προσθέτοντας κομματάκια καπνιστού σολομού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τσάιβς και κάππαρη.
Cocktails from the crypt
Ανανέωσε το κλασικό κουβανέζικο μοχίτο προσθέτοντας του 30 γρ. λιωμένο μάνγκο. Για μια πιο φρουτώδη εκδοχή της βραζιλιάνικης καΐπιρίνια, πρόσθεσε 30 γρ. χυμό πορτοκαλιού και κομματάκια πορτοκάλι.

Τσιμιτσούρι μου έγινες
Το τσιμιτσούρι, μια πικάντικη αργεντίνικη σάλτσα, θα δώσει στο κρέας και το ψάρι σου έξτρα γεύση. Λιώσε 6 σκελίδες σκόρδο, 3 φύλλα δάφνη, 2 πιπερίτσες χαλαπένιος (ή οποιαδήποτε καυτερή πιπερίτσα) και 1/2 φλ. μαϊντανό. Ανακάτεψε το μείγμα με 1/3 φλ. ελαιόλαδο και 1/4 φλ. λευκό ξίδι.

Από το αγαπημένο cosmopolitan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου