Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ilvermorny SortingΤον Ιούνιο που μας πέρασε, η J.K. Rowling εμπλούτισε το μαγικό της σύμπαν με ένα αποκλειστικό άρθρο στο Pottermore για την αμερικανική εκδοχή του Hogwarts, τη Σχολή Μαγείας Ilvermorny. Όπως και η σχολή που σημάδεψε την παιδική μας ηλικία, έτσι και η αμερικανική μαγική σχολή χωρίζεται σε τέσσερις κοιτώνες, στους οποίους μας έδωσε η ιστοσελίδα τη δυνατότητα να καταταχθούμε μέσω του νέου της τεστ.

Thunderbird, ο κοιτώνας για τους λάτρεις της περιπέτειας. Wampus, ο κοιτώνας των πολεμιστών. Horned Serpent, ο κοιτώνας των ακαδημαϊκών. Pukwudgie, ο κοιτώνας των θεραπευτών. Λέγεται ότι οι τέσσερις κοιτώνες αναπαριστούν την ολότητα των μάγων και μαγισσών. Το μυαλό αντικατοπτρίζεται στο Horned Serpent, το κορμί στο Wampus, η καρδιά στο Pukwudgie, ενώ το Thunderbird συμβολίζει την ψυχή.

Η τελετή κατάταξης στους κοιτώνες του Ilvermorny διαφέρει αρκετά από εκείνη του Hogwarts· οι νέοι μαθητές της σχολής μαγείας οδηγούνται στην αίθουσα της κεντρικής εισόδου του κάστρου Ilvermorny, ένα κυκλικό δωμάτιο το οποίο καλύπτει ένας γυάλινος θόλος. Το ξύλινο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου περικυκλώνει την αίθουσα, επάνω στο οποίο παρακολουθούν την τελετή κατάταξης οι μεγαλύτεροι μαθητές της σχολής. Το μπαλκόνι κοσμούν 4 ξύλινα αγάλματα, που αναπαριστούν τους κοιτώνες του Ilvermorny: το κερασφόρο ερπετό (Horned Serpent), τον πάνθηρα Wampus, το πουλί του κεραυνού (Thunderbird) και το μαγικό πλάσμα Pukwudgie.

Οι νέοι μαθητές καλούνται ένας ένας να σταθούν επάνω στο σύμβολο του Γόρδιου Δεσμού, που βρίσκεται στο κέντρο του πέτρινου πατώματος. Ολόκληρη η σχολή παρακολουθεί σιωπηλά, περιμένοντας την αντίδραση των ξύλινων αγαλμάτων. Αν το Horned Serpent επιθυμεί τον μαθητή, φωτίζεται ο κρύσταλλος που κοσμεί το μέτωπό του. Αντίστοιχα, το Wampus βρυχάται, ενώ το Thunderbird χτυπά τα φτερά του. Τέλος, το Pukwudgie υψώνει το βέλος του, καλωσορίζοντας τους μαθητές που προτιμά. Εάν περισσότερα από ένα αγάλματα επιδείξουν την προτίμησή τους για τον ίδιο μαθητή, η απόφαση έγκειται στον ίδιο το μάγο. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις -ίσως μία φορά ανά δεκαετία- προσφέρεται στον ίδιο μαθητή μια θέση και στους τέσσερις κοιτώνες. Η Seraphina Picquery, πρόεδρος του αμερικανικού Μαγικού Κογκρέσου MACUSA από το 1920 έως το 1928(η πρώτης ταινία της σειράς Fantastic Beasts And Where To Find Them διαδραματίζεται το έτος 1926), ήταν η μοναδική μάγισσα της γενιάς της που είχε την τιμή να την αποδεχτούν και οι τέσσερις κοιτώνες, επιλέγοντας, τελικά, το Horned Serpent.

Η Tiana Maros εμπνεύστηκε από το άρθρο της Rowling, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο illustration που αναπαριστά την κεντρική αίθουσα, όπου λαμβάνει χώρα η τελετή κατάταξης.


AAAAAAaaaahh IM SO EXCITED TO SHOW YOU GUYS THIS! A couple of months ago i read about the new (Harry Potter Universe) School of Ilvermorny which is located in north America. According to the Pottermore website, the kids get sorted there as well!
"The doors open onto a circular room topped by a glass cupola. A wooden balcony runs around the room one floor above. Otherwise the space is empty except for four enormous wooden carvings representing the houses: the Horned Serpent, the panther Wampus, the Thunderbird and the Pukwudgie."
I WANTED TO PAINT IT SO BAD IN 360!!!! And back then i didnt know it was possible and thank god very quickly i got to find Omar Mohamed Alis amazing software helping me get my plan into reality. I really hope that J.K. Rowling will see this :') Thank you JK for so many years of happiness!! #harryPotter #FantasticBeasts #JKRowling
Πηγές: facebook pottermore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου