Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αγώνες Ψήφου†

EDITORIAL


Αναγνωρίζω ότι η ψήφος στο Βασιλιά της Κολάσεως είναι κομμάτι...ανορθόδοξη! Μην ανησυχείτε, όμως, έχω πρόταση και για εσάς που η θρησκευτική σας συνείδηση ή η ηθική σας δεν σας επιτρέπει να στηρίξετε τον Crowley. Στροφή στη νεολαία, με μια εκσυγχρονιστική πινελιά.
Η πρόταση αυτή λέγεται Μ.Υ.Ξ.Α. (Μέτωπο Υπέρ Ξωτικών Αναξιοπαθούντων) και είμαι σίγουρη ότι όλοι οι Έλληνες Potterheads(θαυμαστές της σειράς βιβλίων του Harry Potter) καταλαβαίνουν σε τι ακριβώς αναφέρομαι.


Μ.Υ.Ξ.Α. (Μέτωπο Yπέρ Ξωτικών Αναξιοπαθούντων) είναι η οργάνωση την οποία δημιούργησε η Ερμιόνη Γκρέιντζερ κατά το τέταρτο έτος της φοίτησής τους στην Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια.


Σκοπός αυτής της οργάνωσης ήταν να υπερασπίσει τα ξωτικά και να τα απαλλάξει από τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής που έχουν. 

Τα σπιτικά ξωτικά είναι υπηρέτες μάγων, τα οποία φροντίζουν για το νοικοκυριό. Πολλές φορές όμως οι μάγοι είναι σκληροί και βάζουν τα ξωτικά να κάνουν πολλά εξουθενωτικά πράγματα για εκείνα αλλά και επιβλαβή για τους άλλους. Αν δεν πραγματοποιήσουν τις εντολές του αφέντη τους, τότε τιμωρούνται βάναυσα. 
Τα ξωτικά, μάλιστα, όταν νιώσουν ότι απογοήτευσαν τον αφέντη του, αυτοτιμωρούνται με φρικτούς τρόπους όπως το να ψήνουν τα αυτιά τους στο φούρνο ή να κοπανιούνται σε κάποιο αντικείμενο. 


Τέλος, η ενδυμασία τους αποτελείται από μονάχα ένα κουρέλι, σημάδι της "αιχμαλωσίας" τους. Για να ελευθερωθούν και να έχουν την δική τους βούληση, πρέπει ο αφέντης τους να τους δωρίσει ένα κομμάτι από ρούχα.
Τα ξωτικά που αναφέρονται στα βιβλία είναι ο Ντόμπυ, η Γουίνκι και ο Κρίτσερ. Το μόνο ελεύθερο ξωτικό που αναφέρεται είναι ο Ντόμπυ.



Το ακρωνύμιο Μ.Υ.Ξ.Α. στα αγγλικά (πρωτότυπη γλώσσα της σειράς Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ) είναι SPEW (Society for the Promotion of Elfish Welfare), μια λέξη που σημαίνει επίσης και "εμετός", ένα λογοπαίγνιο που έχει μεταφερθεί με επιτυχία με το ακρωνύμιο/λέξη "μύξα" στα ελληνικά.


Η οργάνωση Μ.Υ.Ξ.Α. αναφέρεται στο τέταρτο βιβλίο της σειράς Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς, αλλά και στο επόμενο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα.

2 σχόλια:

  1. Μοναδική Ερμιόνη, Μοναδική και εσύ Λίζα με τις ιδέες σου για τις ημέρες των εκλογών!
    Αν με έβαζες να επιλέξω κάποιον από τους δύο για να ψηφίσω, η επιλογή μου θα ήταν η Ερμιόνη για τους λόγους που είπαμε νωρίτερα και για πολλούς πολλούς ακόμα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις παράπονο, τους καλύτερους υποψηφίους έχω παρουσιάσει εδώ μέσα! Επιλογές για όλα τα γούστα!

      Ε, η αλήθεια είναι ότι η Ερμιόνη είναι λίγο πιο κοντά σε μας..
      Ευτυχώς που με τον Κράουλι κατεβαίνουν σε διαφορετικές.....εκλογικές περιφέρειες και δε χρειάζεται να διαλέξουμε! χαχαχαχαχα :Ρ

      Διαγραφή