Ότι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις σε γλυκό. Εντάξει, δεν είναι εκθαμβωτικό σαν μία τούρτα με σοκολάτα και φράουλες αλλά και ωραίο χρωματάκι έχει και άψογη γεύση και γενικά την κάνει την δουλειά του. Νομίζω ότι το μάνγκο αναδεικνύεται καλύτερα σε γλυκά και μάλιστα κρεμώδη γιατί είναι ένα φρούτο που δεν το τρως εύκολα σκέτο.
Μην παραλείψετε τις φράουλες στην διακόσμηση. Σπάνε το κίτρινο χρώμα και δημιουργούν μία ωραία αντίθεση.
Κρέμα Cheesecake με μάνγκο και καρύδα. Μοναδική…
Υλικά:
- 2 μεσαία-μεγάλα ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα (η σάρκα) και διατηρημένα σε απλή ψύξη
- 250γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- ⅓ φλιτζανιού φυσική γλυκαντική ουσία ή ζάχαρη (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη ανάλογα με την οξύτητα του μάνγκο)
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1-2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- ¼ φλιτζανιού αποξηραμένη και ψιλοκομμένη καρύδα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χωρίς σβώλους. Ρίχνουμε το μείγμα σε 4 γυάλινα ποτήρια και σερβίρουμε με φράουλες, ψιλοκομμένο επιπλέον μάνγκο, γιαούρτι και καρύδα. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιείτε φρέσκα μάνγκο σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Πηγή: Μarymary
Δώσε μου cheececake και πάρε μου την ψυχή... :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώσε μου (νόστιμο) φαΐ και πάρε μου την ψυχή χαχαχαχαχαχαχαχα :Ρ
ΔιαγραφήΧαχαχαχαχαχα ζούμε για να υπηρετούμε την κοιλίτσα μας <3
ΔιαγραφήΈεεεεετσι! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΧαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα <3
Διαγραφή