τι σου είπα τώρα!!!!
Είναι αλλιώτικο αυτό το κέικ γιατι έχει μόνο φυτικά συστατικά. Είναι πιό light από τα κανονικά άλλα το ίδιο νόστιμο ίσως και περισσότερο. Το βρήκα στο Demideli.com και είναι συνταγή της κυρίας Βίκυς από τη Λάρισα( γεια σου κυρία Βίκυ). Εγω το κάνω σε cupcakes για να μπορώ να ορίζω τη μερίδα μου γιατί με το μαχαίρι πάντα κόβω πιό πολύ. Βάζω και λίγη σαντιγί από πάνω.. (άντε με τη σαντιγί να πηγαίνει όλο στις 250 θερμίδες). Πάμε να σας δείξω τη συνταγή.
Είναι ιδανικό αν είστε vegeterian ή έχετε χοληστερίνη..
Υλικά:
3 κούπες Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κ.σ. Κακάο
1 κ.γ. Σόδα
2 κούπες Ζάχαρη
10 κ.σ. Σπορέλαιο
2 κ.σ. Ξύδι
2 Βανίλιες
1 Πορτοκάλι Ξύσμα
2 κούπες Νερό χλιαρό
1 χούφτα Καλαμποκάλευρο ή σκληρό Αλεύρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου
2. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα τέσσερα πρώτα υλικά της συνταγής με τον εξής τρόπο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε τη σόδα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αναδεύουμε για 2 λεπτά ή έως ότου αποκτήσουμε λείο μείγμα.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια για cupcake..
5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά
Όσο ψήνονται μπορούμε αν θέλουμε να ετοιμάσουμε λίγη σαντιγί. Στην extra light περίπτωση την κάνουμε με light κρέμα γάλακτος κι αντί για ζάχαρη ασπαρτάμη. Κι όταν είναι έτοιμα τα cupcakes μας τα στολίζουμε με το κορνέ με τη σαντιγί.
Είναι αλλιώτικο αυτό το κέικ γιατι έχει μόνο φυτικά συστατικά. Είναι πιό light από τα κανονικά άλλα το ίδιο νόστιμο ίσως και περισσότερο. Το βρήκα στο Demideli.com και είναι συνταγή της κυρίας Βίκυς από τη Λάρισα( γεια σου κυρία Βίκυ). Εγω το κάνω σε cupcakes για να μπορώ να ορίζω τη μερίδα μου γιατί με το μαχαίρι πάντα κόβω πιό πολύ. Βάζω και λίγη σαντιγί από πάνω.. (άντε με τη σαντιγί να πηγαίνει όλο στις 250 θερμίδες). Πάμε να σας δείξω τη συνταγή.
Είναι ιδανικό αν είστε vegeterian ή έχετε χοληστερίνη..
Υλικά:
3 κούπες Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κ.σ. Κακάο
1 κ.γ. Σόδα
2 κούπες Ζάχαρη
10 κ.σ. Σπορέλαιο
2 κ.σ. Ξύδι
2 Βανίλιες
1 Πορτοκάλι Ξύσμα
2 κούπες Νερό χλιαρό
1 χούφτα Καλαμποκάλευρο ή σκληρό Αλεύρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου
2. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα τέσσερα πρώτα υλικά της συνταγής με τον εξής τρόπο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε τη σόδα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αναδεύουμε για 2 λεπτά ή έως ότου αποκτήσουμε λείο μείγμα.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια για cupcake..
5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά
Όσο ψήνονται μπορούμε αν θέλουμε να ετοιμάσουμε λίγη σαντιγί. Στην extra light περίπτωση την κάνουμε με light κρέμα γάλακτος κι αντί για ζάχαρη ασπαρτάμη. Κι όταν είναι έτοιμα τα cupcakes μας τα στολίζουμε με το κορνέ με τη σαντιγί.
Καλή όρεξη!
φαίνεται τέλειο....μιαμι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήναιιιιι!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή