Η κρέπα αγαπημένη -είτε γλυκιά είτε αλμυρή- λιχουδιά μικρών και μεγάλων... Εδώ η συνταγή για κρέπα Μαγιόρκας...
Συστατικά:
Στην κανονική συνταγή χρησιμοποιούμε Sobrasada ντε Μαγιόρκα (που είναι λουκάνικο της περιοχής φτιαγμένο με χοιρινό κρέας και μπέικον, πάπρικα, αλάτι και άλλα μπαχαρικά).
Εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λουκάνικο έχουμε σπίτι.
Προετοιμασία:
1. Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπωλ καλά.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, απλώστε λίγο βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσει.
3. Ρίχνουμε το μείγμα, με μια μεγάλη κουτάλα, ώστε να είναι ένα λεπτό στρώμα. Όταν αρχίσει να σκουραίνει το γυρνάμε προσεκτικά κι από την άλλη και το αφήνουμε για ένα λεπτό.
4. Το βγάζουμε κι απλώνουμε στη μισή επιφάνεια της κρέπας τριμένο τυρί και ψιλοκομμένα τα λουκάνικα. Το διπλώνουμε 2 φορές να γίνει ένα μεγάλο τρίγωνο κι το ξαναβάζουμε στο τηγάνι για να λιώσει το τυρί και να ενωθούν τα συστατικά. Σε πολύ λίγο είναι έτοιμο...
Συστατικά:
- 800 γραμμάρια γάλα
- 400 g αλεύρι
- 4 αυγά
- Μια πρέζα αλάτι
Στην κανονική συνταγή χρησιμοποιούμε Sobrasada ντε Μαγιόρκα (που είναι λουκάνικο της περιοχής φτιαγμένο με χοιρινό κρέας και μπέικον, πάπρικα, αλάτι και άλλα μπαχαρικά).
Εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λουκάνικο έχουμε σπίτι.
- Τυρί κασέρι ή Ενταμ
Προετοιμασία:
1. Ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπωλ καλά.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, απλώστε λίγο βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσει.
3. Ρίχνουμε το μείγμα, με μια μεγάλη κουτάλα, ώστε να είναι ένα λεπτό στρώμα. Όταν αρχίσει να σκουραίνει το γυρνάμε προσεκτικά κι από την άλλη και το αφήνουμε για ένα λεπτό.
4. Το βγάζουμε κι απλώνουμε στη μισή επιφάνεια της κρέπας τριμένο τυρί και ψιλοκομμένα τα λουκάνικα. Το διπλώνουμε 2 φορές να γίνει ένα μεγάλο τρίγωνο κι το ξαναβάζουμε στο τηγάνι για να λιώσει το τυρί και να ενωθούν τα συστατικά. Σε πολύ λίγο είναι έτοιμο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου