Όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με αυτό το υπέροχο γλυκό που λέγεται cheesecake το αποτέλεσμα είναι γιαμ!!!
Σοκολατένιο cheesecake με καραμελωμένες μπανάνες
Υλικά για τη βάση:
140γρ. μπισκότα Πτι-μπερ
70γρ. βούτυρο(ή βιτάμ)
Υλικά για κρέμα
200γρ. κουβερτούρα 55% κακάο (ή αν βρείτε γύρω στα 43% καλύτερα 250γρ.)
700γρ. μασκαρπόνε( προσωπικά δε θα το άλλαζα με Φιλαδέλφεια)
50γρ. ζάχαρη άχνη
Για τις μπανάνες:
4 μπανάνες (όχι άγουρες ούτε πάρα πολύ ώριμες!κάτι ενδιάμεσο!)
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
λίγη κανέλα
ΒΑΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ.που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί.Πιέζουμε με την παλάμη μας το μείγμα του μπισκότου.Είναι προτιμότερο να μην το ψήσουμε για να παραμείνει μαλακή και να κόβεται εύκολα.
ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με το μασκαρπόνε.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε σε αυτήν λίγο από το μείγμα του τυριού ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε στο μπολ με το υπόλοιπο τυρί.Ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την κρέμα αυτή πάνω από τη βάση του μπισκότου.Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία στους 250βαθμούς. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε στα 4 τις μπανάνες,τις βάζουμε σε ένα ταψάκι τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο,τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις ψήνουμε για 3-4λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και μ αυτές γαρνίρουμε το τσιζκέικ.
Σοκολατένιο cheesecake με καραμελωμένες μπανάνες
Υλικά για τη βάση:
140γρ. μπισκότα Πτι-μπερ
70γρ. βούτυρο(ή βιτάμ)
Υλικά για κρέμα
200γρ. κουβερτούρα 55% κακάο (ή αν βρείτε γύρω στα 43% καλύτερα 250γρ.)
700γρ. μασκαρπόνε( προσωπικά δε θα το άλλαζα με Φιλαδέλφεια)
50γρ. ζάχαρη άχνη
Για τις μπανάνες:
4 μπανάνες (όχι άγουρες ούτε πάρα πολύ ώριμες!κάτι ενδιάμεσο!)
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
λίγη κανέλα
ΒΑΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ.που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί.Πιέζουμε με την παλάμη μας το μείγμα του μπισκότου.Είναι προτιμότερο να μην το ψήσουμε για να παραμείνει μαλακή και να κόβεται εύκολα.
ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με το μασκαρπόνε.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε σε αυτήν λίγο από το μείγμα του τυριού ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε στο μπολ με το υπόλοιπο τυρί.Ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την κρέμα αυτή πάνω από τη βάση του μπισκότου.Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία στους 250βαθμούς. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε στα 4 τις μπανάνες,τις βάζουμε σε ένα ταψάκι τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο,τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις ψήνουμε για 3-4λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και μ αυτές γαρνίρουμε το τσιζκέικ.
Εγώ θα το φτιάξω σήμερα παρέα με τη μαμά! Και αύριο που γυρνάω θα το πάω στις φίλες μου να το φάμε μετά την τσικνό-κραιπάλη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου