Υλικά:
400γρ. κουβερτούρα 53% κακάο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
50γρ. βούτυρο
3κ.σ. λικέρ (κάποιο που να μας αρέσει!)
καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα αν θέλουμε
αποξηραμένα δαμάσκηνα (αν θέλουμε πάλι!)
Στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20*20 αλουμινόχαρτο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κοματάκια για να λιώσει πιο εύκολα. Δεν θέλουμε να καεί, απλά να ζεσταθεί ώστε μετά νια λιώσει εύκολα η σοκολάτα.
Παράλληλα τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια (για ευκολία) και μόλις δούμε ότι το μίγμα είναι αρκετά ζεστό ρίχνουμε όλη την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να λιώσει. Θα δείτε ότι μοιάζει σαν να πήζει οπότε είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από το μάτι (αυτές οι κινήσεις γίνονται μέσα σε 1-2'), προσθέτουμε το λικέρ και ρίχνουμε αν θέλουμε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι, Στρώνουμε με ένα κουτάλι, αφήνουμε για λίγη ώρα εκτός ψυγείου να πέσει η θερμοκρασία και μετά βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Μέσα σε 4-5 ώρες μπορεί να είναι σφιχτό, έτοιμο για να τεμαχιστεί. Το βγάζετε από το ταψάκι, το γυρνάτε ανάποδα, ξεκολλάτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο (όταν είναι παγωμένο, έτοιμο, ξεκολλάει άνετα. Αν δείτε ότι δεν ξεκολλάει μπορεί να θέλει κι άλλη ώρα στο ψυγείο). Κόβετε με μεγάλο μαχαίρι σε τετράγωνες μπουκίτσες!
400γρ. κουβερτούρα 53% κακάο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
50γρ. βούτυρο
3κ.σ. λικέρ (κάποιο που να μας αρέσει!)
καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα αν θέλουμε
αποξηραμένα δαμάσκηνα (αν θέλουμε πάλι!)
Στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20*20 αλουμινόχαρτο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κοματάκια για να λιώσει πιο εύκολα. Δεν θέλουμε να καεί, απλά να ζεσταθεί ώστε μετά νια λιώσει εύκολα η σοκολάτα.
Παράλληλα τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια (για ευκολία) και μόλις δούμε ότι το μίγμα είναι αρκετά ζεστό ρίχνουμε όλη την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να λιώσει. Θα δείτε ότι μοιάζει σαν να πήζει οπότε είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από το μάτι (αυτές οι κινήσεις γίνονται μέσα σε 1-2'), προσθέτουμε το λικέρ και ρίχνουμε αν θέλουμε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι, Στρώνουμε με ένα κουτάλι, αφήνουμε για λίγη ώρα εκτός ψυγείου να πέσει η θερμοκρασία και μετά βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Μέσα σε 4-5 ώρες μπορεί να είναι σφιχτό, έτοιμο για να τεμαχιστεί. Το βγάζετε από το ταψάκι, το γυρνάτε ανάποδα, ξεκολλάτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο (όταν είναι παγωμένο, έτοιμο, ξεκολλάει άνετα. Αν δείτε ότι δεν ξεκολλάει μπορεί να θέλει κι άλλη ώρα στο ψυγείο). Κόβετε με μεγάλο μαχαίρι σε τετράγωνες μπουκίτσες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου