Τάρτα με σοκολάτα και φράουλες
Ένα πολύ νόστιμο γλυκό ψυγείου, που γίνεται εύκολα χωρίς ψήσιμο και συνδυάζει την σοκολάτα, την κρέμα και τις φράουλες.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 2 λεπτά | Σύνολο: 27 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες
Υλικά συνταγής για την βάση:
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας: 200 γρ.
Λιωμένο βούτυρο: 5 κουταλιές
Υλικά συνταγής για την γέμιση:
Μαρμελάδα φράουλα: 1/2 κούπα
Φρέσκες φράουλες: 350 γρ. και λίγες επιπλέον για γαρνίρισμα
Ζάχαρη: 60 γρ.
Ζελατίνα σκόνη: 1 φακελάκι
Κρέμα γάλακτος: 400 ml
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι
Οδηγίες:
1. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να πάει παντού. Αδειάζετε το μείγμα σε στρόγγυλη φόρμα 24 εκ. με σούστα (που ανοίγει) και το στρώνετε ομοιόμορφα στον πάτο.
2. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις φράουλες με την ζάχαρη. Από το μείγμα αυτό, παίρνετε μισή κούπα και την βάζετε σε ένα μπρίκι. Αδειάζετε στο μπρίκι και την ζελατίνα. Αφήνετε 3 λεπτά να μουλιάσει η ζελατίνα και μετά βάζετε το μπρίκι στη φωτιά και το ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αδειάζετε το μείγμα της ζελατίνης ξανά στον πολτό της φράουλας με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Το αφήνετε κατά μέρος.
3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας, να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε λίγο - λίγο τις φράουλες με την ζελατίνη, χτυπώντας απαλά.
4. Απλώνετε την μαρμελάδα πάνω από τα μπισκότα και από πάνω αδειάζετε την κρέμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και βάζετε στο ψυγείο 2 - 3 ώρες να κρυώσει.
5. Αφαιρείτε το δαχτυλίδι της φόρμας, γαρνίρετε με μερικές φράουλες και σερβίρετε.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 2 λεπτά | Σύνολο: 27 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες
Υλικά συνταγής για την βάση:
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας: 200 γρ.
Λιωμένο βούτυρο: 5 κουταλιές
Υλικά συνταγής για την γέμιση:
Μαρμελάδα φράουλα: 1/2 κούπα
Φρέσκες φράουλες: 350 γρ. και λίγες επιπλέον για γαρνίρισμα
Ζάχαρη: 60 γρ.
Ζελατίνα σκόνη: 1 φακελάκι
Κρέμα γάλακτος: 400 ml
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι
Οδηγίες:
1. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να πάει παντού. Αδειάζετε το μείγμα σε στρόγγυλη φόρμα 24 εκ. με σούστα (που ανοίγει) και το στρώνετε ομοιόμορφα στον πάτο.
2. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις φράουλες με την ζάχαρη. Από το μείγμα αυτό, παίρνετε μισή κούπα και την βάζετε σε ένα μπρίκι. Αδειάζετε στο μπρίκι και την ζελατίνα. Αφήνετε 3 λεπτά να μουλιάσει η ζελατίνα και μετά βάζετε το μπρίκι στη φωτιά και το ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αδειάζετε το μείγμα της ζελατίνης ξανά στον πολτό της φράουλας με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Το αφήνετε κατά μέρος.
3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας, να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε λίγο - λίγο τις φράουλες με την ζελατίνη, χτυπώντας απαλά.
4. Απλώνετε την μαρμελάδα πάνω από τα μπισκότα και από πάνω αδειάζετε την κρέμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και βάζετε στο ψυγείο 2 - 3 ώρες να κρυώσει.
5. Αφαιρείτε το δαχτυλίδι της φόρμας, γαρνίρετε με μερικές φράουλες και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου