Μερικές συνταγές ακόμη....
Σαλάτα με κοτόπουλο και vinaigrette ρόδι
Υλικά
Φιλέτο κοτόπουλο
Διάφορα είδη σαλάτας
Ρόδι (χυμό & καρπό)
Μανιτάρια
Ραπανάκια
Ντοματίνια
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Σκληρό τυρί
Μπαγκέτα
Διάφορα μυρωδικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλέτο Κοτόπουλο
Μαρινάρουμε σε λάδι, θυμάρι, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο, αφού το έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Στη συνέχεια, τα ψήνουμε σε σχάρα.
Κρουτόν
Σε μια φέτα μπαγκέτας βάζουμε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και το ψήνουμε στη σχάρα.
Μείγμα λαχανικών
Σε τηγάνι σοτάρουμε, αφού έχουμε ψιλοκόψει, μανιτάρια, κρεμμύδι, σπαράγγια, ντοματίνια, λίγο σκόρδο, βασιλικό και λάδι. Όταν σοταριστούν, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από ρόδι και 3 λεπτοκομμένα ραπανάκια.
Vinaigrette ρόδι
Σε μια κανάτα βάζουμε κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, λίγο καρπό ροδιού και βαλσάμικο. Τα χτυπάμε με πίμερ έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτουμε λίγο μέλι, χτυπάμε με πίμερ και τελειώνουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά ελαιόλαδο.
Στήσιμο Πιάτου
Κόβουμε τα φύλλα μαρουλιού, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και, τέλος, τη vinaigrette. Με το πίλερ κόβουμε φλούδες τυριού και ολοκληρώνουμε το πιάτο με το κοτόπουλο και το κρουτόν.
Σουβλάκια και κεμπάπ
Υλικά
Για τα καλαμάκια
Χοιρινό ψαρονέφρι
Ντοματίνια
Κρεμμύδι
Θυμάρι
Σκόρδο
Αλάτι – Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Για τα κεμπάπ
Κιμάς
Πάπρικα
Ρίγανη
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Γαλέτα
1 αβγό
Για το άσκορδο τζατζίκι
Γιαούρτι στραγγιστό
Λάδι
Μισό αγγούρι τριμμένο
Δυόσμος
Αλάτι
Για τον πουρέ λαχανικών
Πιπεριές (κόκκινες και κίτρινες)
Μανιτάρια
Ντομάτες
Κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
Ρίγανη
Για το στήσιμο
Ρόκα
Πίτες (παραδοσιακές και αραβικές)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σουβλάκια
Κόβουμε σε κύβους το κρέας, το βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο, χοντροκομμένο κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, θυμάρι, ρίγανη και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας στα ξυλάκια, στην κορυφή ένα ντοματίνι και ψήνουμε.
Για τα κεμπάπ
Σ' ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε ένα αβγό, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ελαιόλαδο, λίγη γαλέτα και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά κεμπάπ και ψήνουμε.
Για το άσκορδο τζατζίκι
Σ' ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, 2 κλωνάρια δυόσμο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισό αγγούρι τριμμένο και στραγγιγμένο.
Για τον πουρέ λαχανικών
Ψιλοκόβουμε λαχανικά (ντομάτες, κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά) και τα σοτάρουμε σ'ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε για λίγο τα καλαμάκια μέσα στο μείγμα, αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά. Αφαιρούμε τα καλαμάκια και χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ έως να γίνει ένας πουρές.
Για το στήσιμο
Έχουμε ψήσει πίτες (παραδοσιακές και αραβικές) και στήνουμε ωε εξής: στη βάση της πίτας βάζουμε τζατζίκι, στη συνέχεια τον πουρέ λαχανικών , ένα καλαμάκι και 2 κεμπάπ, λίγη ρόκα και πουρέ λαχανικών περιμετρικά του πιάτου, τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σνίτσελ κοτόπουλο με σαλάτα ντομάτα
Yλικά
Για τα σνίτσελ
600 γρ.στήθος κοτόπουλο
500 γρ.ψωμί Τοστ χωρίς κόρα
100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
25 γρ.μαϊντανό μαδημένο
15 γρ.θυμάρι μαδημένο
4 αυγά χτυπημένα
200 γρ.αλεύρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σαλάτα
350 γρ.ντομάτες κομμένες σε όγδοα
150 γρ.πομοντόρι κομμένες σε όγδοα
100 γρ.τοματίνια κομμένα στη μέση
10 φύλλα βασιλικό
50 γρ.κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
30 γρ.ξύδι μπαλσάμικο
100 γρ.λάδι
Χυμό από 2 ντομάτες
Αλάτι
Εκτέλεση για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε ομοιόμορφες φέτες πάχους 2 εκ.περίπου. Αλατίζουμε από τις 2 πλευρές
και περνάμε διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και το μείγμα του ψωμιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι
σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο
χρώμα και να κάνει τραγανή κρούστα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί
και σερβίρουμε με τη σαλάτα.
Εκτέλεση για την πανάδα
Τοποθετούμε το ψωμί, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το θυμάρι και λίγο αλάτι σε ένα πολυκόφτη και αλέθουμε καλά. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και τα αυγά σε ένα μπόλ που να χωράει άνετα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Εκτέλεση για τη σαλάτα
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Μοσχάρι stir fry (Γ. Λουκάκος)
Υλικάγια το μοσχαράκι
400γρ μοσχάρι φιλέτο ζουλιέν
80γρ ηλιέλαιο
5γρ κορν φλάουρ
100γρ κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
50γρ τζίντζερ, ψιλοκομμένο
50γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
100γρ κρεμμύδι, λεπτές φέτες
50γρ πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
50γρ πιπεριές κίτρινες ζουλιέν
50γρ μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο
50γρ μανιτάρια, λεπτές φέτες
50γρ φασολάκι μπιζέλι (snow peas)
150γρ σάλτσα σόγια
Υλικά για τη σάλτσα σόγια
100γρ μέλι
40γρ σκόρδο
300γρ νερό
50γρ ξύδι ρυζιού
200γρ σόγια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (wok κατά προτίμηση) σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο στο μοσχάρι ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ και ξανανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο τηγάνι σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αποσύρουμε. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν έντονα. Προσθέτουμε κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα φασολάκια στο τέλος και σοτάρουμε για λίγο δεύτερα. Προσθέτουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί πήζουμε με λίγο κόρν φλάουρ. Συνοδεύουμε με ρύζι ή noodles. Οι ποσότητες και τα υλικά στην συνταγή μπορούν να αλαχθούν κατά βούληση.
Τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουν για 5 λεπτά. Κρυώνουμε και διατηρούμε στη συντήρηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου