Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Στα μηνύματα που δεν στάλθηκαν, έμειναν όσα δεν σου ‘πα..



Γράφει η Παρασκευή Χατζή

Άλλη μια νύχτα που πληκτρολογώ την λέξη καληνύχτα. Ανέκαθεν είχα την ψευδαίσθηση πως αν το διάβαζες θα ήσουν λίγο πιο ήσυχος, θα με σκεφτόσουν λίγο πιο πολύ. Δεν το στέλνω ούτε αυτήν την φορά, έλλειψη θάρρους από μέρους μου. Τα βάζω με εμένα και απόψε. Σκέφτομαι τι θα γινόταν αν το έβλεπες.

Πόσα και πόσα μηνύματα μας δεν στάλθηκαν ποτέ; Λέγαμε έλα μωρέ εντάξει δεν πειράζει και αύριο μέρα είναι. Στερούμε από τον παραλήπτη τον ενθουσιασμό ενίοτε και την χαρά. Καλά καμιά φορά και τα νεύρα. Όταν πρόκειται για κάποιον που μας αρέσει και αυτός δεν έχει την πρέπων συμπεριφορά είναι κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Όμως σχεδόν κανένας από εμάς δεν σκέφτηκε πως ίσως να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία. Και εκεί είναι που την πατάμε.

Μετανιώνω καμιά φορά που δεν σου έστειλα όσες καληνύχτες είχα πληκτρολογήσει, μετανιώνω που χάθηκαν τόσες στιγμές που δεν μπορεί κανένας να μου τις δώσει πίσω. Είναι cliché να γράψω μην αφήνεις για αύριο, ότι μπορείς να κάνεις σήμερα. Δεν με δικαιολογεί. Όταν σκέφτεσαι κάτι να το λες κι όταν σχεδιάζεις κάτι να το κάνεις.

Ο χρόνος τρέχει, δεν θα σε περιμένει για πάντα. Η ζωή κυλάει με ή χωρίς εσένα. Διάλεξε στρατόπεδο λοιπόν, αν θες να είσαι με τους κομπάρσους μείνε εκεί. Εάν όμως θες να είσαι ο πρωταγωνιστής στην ζωή σου, δράσε. Άσε στην άκρη τις ντροπές, τα πρέπει, τα όχι δεν μπορώ. Γιατί ο ποιητής το είπε πριν από εμένα, μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε.


Πηγή: loveletters.gr

1 σχόλιο: