Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Κάτι γλυκό για τη συνέχεια..

Επειδή μετά μας έπιασε μια λιγούρα -για κάτι γλυκό- και είπαμε να δοκιμάσουμε μια πολύ εύκολη, ελαφριά και πολύ λαχταριστή λιχουδιά που βρήκα στο www.marymary.gr.
Είναι από τις πιο εύκολες κι ελαφριές που έχουμε κάνει. Η κρέμα δεν θέλει βράσιμο, δεν θέλει τίποτα. Μόνο να ανακατέψεις τα τριμμένα μπισκότα με το γιαούρτι. Ότι πρέπει μετά τη μεσημεριανή κραιπάλη..
Πάμε να δείτε πόσο απλή είναι..




ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Χρειαζόμαστε:
700 γρ μπισκότα Oreo (μάλλον 2 συσκευασίες)
1/4 κούπα βούτυρο λιωμένο
2 κεσεδάκια γιαούρτι (καλύτερα ένα βανίλια, ένα σοκολάτα)*
1 κούπα τρίματα σοκολάτας

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς.
2. Στο μπλεντερ μας τρίβουμε το ένα πακέτο από τα μπισκότα Oreo μέχρι να γίνουν τρίματα. Ρίχνουμε μέσα τους το λιωμένο βούτυρο και τα νακατεύουμε μέχρι να βραχούν όλα από το βούτυρο. Μετά τη ζύμη μας αυτή τη στρώνουμε στον πάτο της φόρμας μας (καλύτερα αυτής με το τσέρκι) με τα χέρια μας.
3. Το ψήνουμε στους 200 για 12-15 λεπτά και μετά το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
4. Τα γιαούρτια μας (τα έχουμε βάλει στην κατάψυξη) τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για κανα δεκάλεπτο να μαλακώσουν. Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
5. Προσθέτουμε και τα μπισκότα από το δευτερο πακέτο, αφού πρώτα τα έχουμε τρίψει κι αυτά, όχι όμως τελείως σκόνη. Είναι ωραίο να βρίσκουμε μερικά κομμάτια.
6. Με ένα κουτάλι απαλά ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το γιαούρτι.
7. Ρίχνουμε και την τριμένη σοκολάτα.
8. Ανακατεύουμε πάλι με το κουτάλι και το μείγμα μας αυτό το στρώνουμε στη φόρμα με το τσέρκι όπου έχουμε την μπισκοταίνια βάση. Κάνουμε την επιφάνεια όσο γίνεται πιό ομαλή κι αν θέλουμε βυθίζουμε μέχρι τη μέση μερικά μπισκότα.
9. Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το καλύπτουμε με μία μεμβράνη και χρειάζεται να το αφήσουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Μετά είναι έτοιμο και πεντανόστιμο...

*Εγώ σήμερα χρησιμοποίησα φράουλα και σοκολάτα(γιατί αυτά βρήκα), αλλά πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο με γιαούρτι με γεύση μπισκότο!!!! Επίσης έτριψα lila pause μιας και συνδυάζει φράουλα και σοκολάτα ;)
Τα μπισκότα φυσικά ΔΕΝ τα άλλαξα, αφού λατρεύω τα μπισκότα OREO..






8 σχόλια:

  1. Αυτο φαίνεται λαχταριστό και θα το προσπαθήσω,ακόμα και αν θρηνήσουνε μανούλες!!ΧΑΧΑΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα είναι πολύ εύκολο!!! Και το μόνο μαγείρεμα που χρειάζεται είναι ένα γρήγορο ψήσιμο στο φούρνο!!! ;)

      Και είναι τέλειο!!! Δεν άντεξα να περιμένω μέχρι αύριο και δοκίμασα...

      Διαγραφή
    2. Όταν το δοκιμάσω θα σου πω!!Να κρατήσεις τη συνταγή μέχρι να σου πω!!ΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
    3. Στο μπλογκ μου θα είναι, δε χάνεται..

      Διαγραφή
    4. Μπορεί να το εξαφανίσεις εσύ καταλάθως!!ΧΑΧΑ!

      Διαγραφή
    5. Δε σβήνω τίποτα, όλα εδώ είναι..

      Διαγραφή
  2. Σταματαααααααα! με κολασες! θελω θελω θελω! βαλε ενα κερακι επανω κι ελα να μου κανεις εκπληξη (χωρις να το ξερω! :Ρ)... φιλακια πολλα και καλη ορεξη! καλοφαγωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα περίμενε έρχομαι...και το καλύτερο είναι ότι είναι πιο ελαφρύ από άλλα γλυκά... ;)

      Διαγραφή