Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Spooky Make up

Το Χάλοουιν (Halloween ή Hallowe'en) είναι γιορτή του δυτικού κόσμου η οποία γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως "trick or treat" («φάρσα ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Χάλοουιν έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. 

Το Χάλοουιν συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ. [...] Πιστεύεται, τέλος, ότι την ημέρα του Χάλοουιν οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ' ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα.
- A Brief History of Halloween

Η μυστικιστική αυτή παράδοση εξελίχθηκε στις μέρες μας σε ένα spooky παιχνίδι μασκαράδων. Η σφαίρα των fashion bloggers αγαπάει το Halloween και αφιερώνει ολόκληρες στήλες σε styling tips για τα πιο πρωτότυπα DIY αποκριάτικα κοστούμια, ενώ το καλλιτεχνικό μακιγιάζ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, βίντεο με απόκοσμα make up tutorials κατακλύζουν το διαδίκτυο και εντυπωσιάζουν με τις μαγικές τους μεταμορφώσεις. Sugar skulls, jack o' lantern skulls, jokers, zombies, μούμιες, δαίμονες, βρυκόλακες, ακέφαλοι καβαλάρηδες, πορσελάνινες κούκλες, μονόκεροι, γάτες, νεράιδες, γοργόνες, δισδιάστατα pop art cartoons και πολλοί άλλοι φανταστικοί χαρακτήρες παρελαύνουν μπροστά στις οθόνες μας. 

Παρακάτω ακολουθεί ένα compilation διαφόρων Halloween make up tutorials που πέρασαν από την οθόνη μου αυτές τις μέρες. Εσείς ποια μεταμφίεση θα επιλέξετε;











Happy Halloween

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου