Μια πολύ γευστική σαλάτα, πανεύκολη και πολύ χορταστική....!
Υλικά:
Σπανάκι
Μανιτάρια
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σπανάκι και το πλένουμε. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα μανιτάρια σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε τα φύλλα απ' το σπανάκι να μαραθούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με λεμόνι -κατά προτίμηση φρέσκο- και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και ρίχνουμε λίγο ακόμη λεμόνι.
*Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα πολλά -κρουτόν, παρμεζάνα κ.α.- ή να τη φάμε έτσι. Ιδανικό συνοδευτικό είναι το ψητό μανούρι, αν όμως τρώτε το σπανάκι για σίδηρο κι όχι για γεύση δεν πρέπει να το τρώτε με γαλακτοκομικά(γιατί δεσμεύουν το σίδηρο και δεν απορροφάται απ' τον οργανισμό).
Υλικά:
Σπανάκι
Μανιτάρια
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σπανάκι και το πλένουμε. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα μανιτάρια σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε τα φύλλα απ' το σπανάκι να μαραθούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με λεμόνι -κατά προτίμηση φρέσκο- και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και ρίχνουμε λίγο ακόμη λεμόνι.
*Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα πολλά -κρουτόν, παρμεζάνα κ.α.- ή να τη φάμε έτσι. Ιδανικό συνοδευτικό είναι το ψητό μανούρι, αν όμως τρώτε το σπανάκι για σίδηρο κι όχι για γεύση δεν πρέπει να το τρώτε με γαλακτοκομικά(γιατί δεσμεύουν το σίδηρο και δεν απορροφάται απ' τον οργανισμό).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου