Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Γρήγορο, Ατομικό και Πορτοκαλί!!!


Ατομικό κεκάκι καρότο

Πρόσφατα μ' έπιασε μια όρεξη για πειράματα κι επέλεξα να δοκιμάσω άλλη μια παραλλαγή του ατομικού κέικ που φτιάχνω συχνά. Αυτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Η αλήθεια είναι πως παρότι γνώριζα ότι υπάρχουν συνταγές κέικ καρότου, δεν είχα τολμήσει να δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν πολύ γευστικό και με αποζημίωσε με το παραπάνω. Το κέικ εκτός από πολύ νόστιμο είναι και πολύ αφράτο. Κι έχει ένα υπέροχο -ανοιχτό- πορτοκαλί χρώμα. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Μόνο θυμηθείτε να επιλέξετε ποιοτικά καρότα, αλλιώς θα είναι σαν να τρώτε κέικ χαρτιού.

Υλικά:
1 μέτριο καρότο
5 κύβοι μαύρη ζάχαρη
60γρ φαρίνα
ελαιόλαδο(περίπου 3 κ.σ.)
γάλα εβαπορέ(περίπου 2 κ.σ.)
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι(ή πορτοκάλι)
λίγο μπέικιν πάουντερ
βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
κανέλα
Προαιρετικά
½ κγ φυστικοβούτυρο(ή ξηρούς καρπούς)
λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το καρότο στο μίξερ(ή το μούλτι). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο λάδι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε τα ¾ της φαρίνας, λίγο ακόμη λάδι και το μισό εβαπορέ και χτυπάμε ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα αρωματικά(κανέλα και βανίλια), το μπέικιν, το υπόλοιπο εβαπορέ, λίγο ακόμα λάδι και λίγες σταγόνες λεμόνι και χτυπάμε λίγο ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε φυστικοβούτυρο ή άλλους ξηρούς καρπούς για περισσότερη γεύση και χτυπάμε για μία τελευταία φορά. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν το ψήσιμο για να καραμελώσει.

Βάζουμε το μείγμα σ' ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πρόταση σερβιρίσματος:
Με εγγλέζικο τσάι(English tea). Για αυθεντική γεύση προσθέτουμε λίγο γάλα, μερικές σταγόνες λεμόνι και ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου