Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

Δεν ζω ούτε στο παρελθόν μου, ούτε στο μέλλον μου. Έχω μόνο το παρόν, αυτό με ενδιαφέρει. Αν μπορείς να μένεις πάντα στο παρόν θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί είναι πάντα και μόνο η στιγμή που ζούμε. ~ Paulo Coelho

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Δεν τρώμε κάτι???

Καιρός ήταν να ανεβάσω κι άλλη συνταγή... Χτές ήταν η παγκόσμια μέρα του σοκολατένιου κέικ. Εμείς θα το γιορτάσουμε κάνουμε την υπέρτατη γευστική υπερβολή: cake of pancakes !!!
Στα ζαχαροπλαστεία βρίσκεις υπέροχες τούρτες σοκολάτας, αλλά αν δοκιμάσεις να το κάνεις σπίτι, γιατί όχι με παρέα, έχει άλλη γλύκα. Αυτή η συγκεκριμένη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί είναι φτιαγμένη από πανκεικς και μερέντα. Πάμε να το κάνουμε λοιπόν.




φαίνεται άνοστο, ε? ναι..... αυτό ακριβώς είπα κ εγώ όταν το είδα


Για να κάνουμε τα pancakes

Χρειαζόμαστε:
1 1/2 φλ. γάλα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 αβγά
2 φλ. άσπρο αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. Αλάτι
ξυσμα μισού μανταρινιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με τα αβγά και το βούτυρο. Αλλού ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι.




Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης. Εγώ βάζω συνήθως 2 κουταλιές σούπας, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του pancake που θέλετε. Απλώστε το λεπτό σαν κρέπα γιατί τώρα το θελουμε για την τούρτα μας..

Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει από πάνω τρύπες στη ζύμη (λίγο, σε 1-2 λεπτα το πολύ έχει γίνει). Να χαμηλώσετε τη φωτιά σας μετά το 2 pancake, για να μη σας καίγονται από κάτω.



Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Θα δείτε ότι γυρίζει εξαιρετικά εύκολα.

Όταν έχουμε έτοιμα καμμιά εικοσαριά ξεκινάμε να τα ῾χτίζουμε῾. Σε ένα ταψάκι με τσέρκι βάζουμε το πρώτο σαν βάση. Απλώνουμε από πάνω του τη μερέντα όσο παχιά θέλουμε.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σπιτική μερέντα που είχαμε δείξει σε πιό παλιά ανάρτηση. Συνεχίζουμε να χτίζουμε φτιαχνωντας ένα βουνό με πανκεικ-μερέντα, όσο ψηλό θέλουμε μέσα στο τσέρκι.

Όταν τελειώσουμε βάζουμε το κέικ μας στο ψυγείο, μαζί με το τσέρκι για κανα τρίωρο, να σφίξουν τα υλικά και στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την κρέμα γκαναζ για την επικάλυψη.

Χρειαζόμαστε:
600 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
500 γρ κουβερτούρα
λίγο Κουαντρώ

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μέλι και το κουαντρώ. Λίγο πριν βράσει η κρέμα γάλακτος την αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο να σταθεροποιηθεί το μείγμα μας.

Τώρα εἰμαστε έτοιμες να βγάλουμε το κείκ μας από το ψυγείο. Αφαιρούμε το τσέρκι και το καλυπτουμε καλά με την γκανάζ.

Η τούρτα μας είναι έτοιμη. Για το στόλισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι θέλουμε. Ακόμα κι έτοιμα σοκολατάκια. Αν είστε του μπελά και θέλετε κι αυτά να τα κάνετε μόνη σας τότε πάμε πάλι για μια ακόμα συνταγή.

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Χρειαζόμαστε:
1/2 μανταρίνι, ξύσμα
300ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. γλυκόζη
50 γρ. βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο

Εκτέλεση:

Βγάζω την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο, την αφήνω λίγα λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την ανακατεύω. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χύνω την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και ζεσταίνω, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Πριν πάρει βράση, μεταγγίζω το μείγμα στην κουβερτούρα κι ανακατεύω ζωηρά με σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα, επιμένοντας στο κέντρο της κατσαρόλας, ώστε να δημιουργηθεί ένα λείο, πηχτό και γυαλιστερό μείγμα, χωρίς αέρα. 

Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Η επιθυμητή θερμοκρασία είναι 35°C-40°C. Αν δεν έχω θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, δίνω στο μείγμα 5', να έρθει σε θερμοκρασία σώματος.

Κόβω το βούτυρο σε φετάκια και το ρίχνω στο μείγμα. Ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα ή εναλλακτικά χρησιμοποιώ το μίξερ, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν καθόλου γρομπαλάκια. Προσέχω όμως να μη δημιουργηθούν φούσκες στο μείγμα. 

Αφήνω την κρέμα που μόλις έφτιαξα στην άκρη, να πέσει η θερμοκρασία της και να σταθεροποιηθεί. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχετικά σφιχτό μείγμα. Αν θέλω, μπορώ να χρησιμοποιήσω το ψυγείο. Πριν σχηματίσω όμως τις τρούφες, θα πρέπει να φήσω το μείγμα 10' εκτός ψυγείου.

Όταν είναι έτοιμη κάνουμε ομοιόμορφα μπαλάκια για να στολίσουμε την κορυφή της τούρτας μας.



Μπορούμε και να τα βουτήξουμε σε ένα μπωλ με κακάο. (Αν βαρεθείς να τα κάνεις τα βρίσκεις έτοιμα και πεντανόστιμα στο ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΝ.)

Ουφφφ.. τελειώσαμε. Κάποιος να πλύνει τα σκέυη τώρα... όχι εγώ!!!







Ανυπομονώ να το δοκιμάσω...Και το καλύτερο??? Σας μένει και η συνταγή των πανκεικς (pancakes)
για ένα κλασικό αγγλικό/αμερικανικό πρωινό...
Πρόταση πρωινού: με άχνη ζάχαρη και φρέσκες φράουλες...

Πηγή: Marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου